Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin geleceğinden kaygılıyım

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin geleceğinden kaygılıyım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de "müthiş" bir kutuplaşma olduğunu belirterek Türkiye'nin geleceği açısından kaygılı olduğunu söyledi.

Türkiye Barolar Birliği'ni (TBB) ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “polise yönelik şiddet hakkında neden tepki göstermiyorlar” açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu,  "Bir diktatöre özgü açıklama" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Polis kendi yurttaşına karşı silah kullanmamalı. Ölen kişi bir cenazede başsağlığı dilemek için cemevine giden bir kişi. Hiçbir olaya karışmamış. O ölüyor Berkin ölüyor diğerleri ölüyor. Erdoğan’ın tek derdi var, kırılan cam ve çerçeveler. Çünkü o dünya malını önemsiyor. Ölenlere hiç acımadı" şeklinde konuştu.

Polise yönelik şiddete de karşı olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Polisler de bizim çocuklarımız. Onların görevleri toplumda huzur sağlamaktır. Demokrasilerde protesto en doğal haktır. 1982 anayasasında bile bu en açık şekilde yazılıdır. Şiddete dönüşürse gösteriler polis yine müdahale der ama silah kullanarak değil" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor" diyerek sözleri sürdüren CHP lideri, şunları ekledi: "Müthiş bir kutuplaşma var. Eğer böyle giderse Türkiye'nin geleceği açısından kaygılıyım. Kullandığı dil ve üslup kabul edilecek gibi değil. Biz Burakcan’a da Berkin’e de sahip çıkıyoruz. Ölen gencimize de polisimize de sahip çıkıyoruz."

Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi yöneten insanların kucaklayıcı bir dil kullanmaları eleştiriye saygı göstermeleri gerekir. Bırakın saygı göstermeyi dinlemeye bile tahammül edemeyen bir yapı var karşımızda. Çünkü iki dudağından çıkan her şeyin doğru olduğuna inanıyor. Bu yapı ülkeyi felakete götürür. Tollumu bölmekten yana bir tavır takındığını çok iyi biliyorum" diye konuştu.

Bugüne kadar bu tolumun bölünmediğini ve çatışmadığını savunan CHP lideri "Erdoğan bölmeye çatıştırmaya çalışıyor.  Etrafındaki insanların Erdoğan’ı uyarması gerekiyor. Bir dikta yönetiminin Türkiye’de geçerli olduğunu sadece ben söylemiyorum. Bütün dünya bunu görüyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Böyle bir Başbakanla ilk defa karşılaşıyor Türkiye cumhuriyeti. Kendi toplumunun bir kesiminden intikam almayı beynine yerleştirmiş biriyle karşı karşıyayız" diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.