Kılıçdaroğlu: Tarih yeniden bizi göreve davet ediyor

Kılıçdaroğlu: Tarih yeniden bizi göreve davet ediyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'nde yaptığı konuşmada "Tarih yeniden bizi göreve davet ediyor. Bu görevi şu anda beraber yerine getireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Parti Meclisi Toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

"Bir devlet bir kişinin iradesine teslim edilemez. Bir kişinin iradesi felaketlere sürükler. Çetelerin kol gezdiği bir ülke olduk. Her birimizin bu ülke için görevi var. Bu ülkeyi kuranlara bizim borcumuz var. 99 yıldır bu mücadelenin parçası olduk. Bundan sonra da olacağız. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının ilk yaptığı iş Çocuk Esirmene Kurumu'nu kurmak oldu. Çünkü çocuklar babasız kalmıştı. 1921. Bu sosyal medeniyet demektir. En zor koşularda bunlar yapıldı.

21.yüzyılın Türkiye'sinde ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir. Düne kadar küfrettikleri adamın ayağına gidiyorlar. TC'yi yönetenlerin birilerine el açmasını kabul etmiyoruz.

EMPERYAL GÜÇ ATEŞİ KENDİ TUTMAZ, MAŞA KULLANIR: Okullarımızda bizim tarihimiz çocuklarımıza doğru öğretilmiyor. Verdiğimiz mücadele de doğru öğretilmiyor. Ekonomik bağımsızlığınızı sağlamazsanız Türkiye'yi büyütemezsiniz. Emperyal güçlerin talepleri doğrultusunda iş yaparsanız başınız belaya girer. Genç arkadaşlarım unutmasınlar hiçbir emperyal güç ateşi kendi tutmaz, maşa kullanır. Bugün geldiğimiz noktada emperyal güçlerin, mevcut yönetimi nasıl kullandığını çok iyi biliyoruz.

HER CHP'Lİ CESUR OLMAK ZORUNDA: Tarihin CHP'lilere yüklediği ciddi bir görev var. Bu görevi şu anda beraber yerine getireceğiz. Bizim yaşamımızda korku yoktur, olamaz zaten. Her CHP'li cesur olmak zorundadır. Hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz bağımsızlık mücadelesidir.

TARİH YENİDEN BİZİ GÖREVE DAVET EDİYOR: Cumhuriyetin 100. yılına giriyoruz. Darbeler oldu, başbakanlar idam edildi. Ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden gençleri astılar. Biraz sağdan, biraz soldan asalım diye gencecik fidan gibi evlatlarımız idam edildi. Tarih yeniden bizi göreve davet ediyor. Kararlı mücadelemizi sürdürmek zorundayız.

Birileri beşli çeteleri harekete geçirebilir, kendi medyasını, yolsuzluk yapanları, haramileri harekete geçirebilir. Onların yedi düveli dahi gelse bir santim geri adım atmayacağız. Her türlü hareket, iftira yapıldı. Linç girişiminde bulunuldu, kurşunlar atıldı. Öldürülmek istendik. Tek adım dahi geri adım atmadık çünkü biz Mustafa Kemal'in öğretisinden geliyoruz."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.