Kılıçdaroğlu: Siyaset kavga aracı değil, iyilikte yarışmak olmalı

Kılıçdaroğlu: Siyaset kavga aracı değil, iyilikte yarışmak olmalı

13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun ilgi gördüğü Konya ziyaretinin ardından vatandaşlarla iftar yaptı. İftar programında konuşan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının odağında adalet vurgusu vardı.

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da iftar programına katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şehrin manevi yönüne dikkat çekerek Anadolu irfanında adalet olgusunun önemine değindi:

'DÜNYA ADALET ETRAFINDA DÖNER'

"Hz. Mevlana'nın yattığı topraklardayız. Anadolu erenleri sadece Anadoluyu değil dünyayı aydınlatan erenlerdir. Hz. Mevlana, adalete büyük önem verir. Onun deyişiyle adalet bir kutup yıldızı gibidir, o yerinde durur ama bütün dünya onun etrafında döner. Bir ülkede adalet yoksa, ciddi temel bir sorunumuz var demektir."

'KAVGAYI BİTİRMEYE KARARLIYIZ, YETER'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Adıyaman ziyaretinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'li belediyeleri hedef alarak "buraya hiç uğradılar mı?" sözlerine gönderme yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ben AKP'li belediyeleri de kutladım, hiçbir ayrım yapmadım. İnsanlar enkaz altındayken ayrım olur mu arkadaşlar? Buradan çıkmamız lazım. Kavgayı bitirmeye kararlıyız Millet ittifakı olarak. Yeter artık yani."

Kılıçdaroğlu'na Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

YAVAŞ: ARTIK GÖZLER KÖR OLMUŞ

Burada konuşma yapan Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgeleri için sıklıkla söylediği '11 büyükşehir belediyesi nerede?' sözlerine yanıt verdi. 'Gözleri kör olmuş' diyen Mansur Yavaş, şunları söyledi:

"Her nasılsa mübarek gün Sayın Cumhurbaşkanı '11 belediye başkanı nerede, hiçbir yerde görmedik' diyor. Artık gözler kör olmuş, diyecek bir şey yok. Cuma çıkışı hakaret yemek istemiyoruz. Bir başkası gibi düşünmüyoruz diye hakaret yemek zorunda değiliz."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.