Kılıçdaroğlu: Kur korumalı mevduata derhal son verin

Kılıçdaroğlu: Kur korumalı mevduata derhal son verin

CHP Lideri grup toplantısında konuştu: “Kılıçdaroğlu'nun tavsiyeleri doğrudur, gerekeni yapacağım de. Dediğin andan itibaren seni alkışlayacağız. Fakirin fukaranın yanında adam helal olsun diyeceğiz.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında konuştu.

Bugün Meclis’te görüşülecek Seçim Kanunu değişikliğiyle ilgili, “Kanunu istediğiniz gibi değiştirin göndereceğiz arkadaş, göndereceğiz. Bunların ne yapacağını biliyoruz her türlü dalavere bunların işi ama bizim görevimiz de madem ki bunları biliyoruz önlemini alacağız. 6 lider bu konuda anlaştık sandık-seçim güvenliğini sağlayacağız” diye konuştu.

Ekonomik krizin çözümüne dair de şu önerilerde bulundu:

“128 milyar dolar gitti mi? Gitti”

“Maceracı para ve kur politikalarından vazgeçin, devlet macerayla yönetilmez. Ne oldu? 128 milyar dolar gitti mi? Gitti. Nereye gittiğini bilen yok.

“Kur korumalı mevduata derhal son verin. Üç ay için ödenen faiz yüzde 17.75. Devletin kasasından çıkan… Bankalar hariç, onlara ayrıca veriyoruz. Yıllık yüzde 92.

“Daha dramatik olanı pandemi döneminde çiftçilere karşılıksız para verdiler hepimiz de alkışladık. Şimdi pandemi döneminde yaptıkları karşılıksız yardımı vergiliyorlar. Karşılıksız yardım aldınız bunun vergisini vereceksiniz. Yüzde 92 faiz alan hiç vergi ödemeyecek!

“Hazine'yi ölçüsüz yük altına sokan Kamu-Özel İş birliği tam bir soygun düzeni. Derhal bunu Türk Lirası'na çevir kardeşim! Zorlanıyorsan çıkıp şunu dersin. Ben bunu yapıyorum Cumhuriyet Halk Partisi de benim arkamda duracak. Vallahi de kapı gibi dururuz. Sen kararını 84 milyondan yana al sana her türlü desteği veririz.

“Soygunun boyutlarını bir daha kardeşlerime aktarayım. Şehir hastaneleri maliyeti 12 milyar dolar. Kaç lira ödeyeceğiz? 37 milyar dolar. Ya kardeşim hadi 15 verdik 97 milyar dolar ne oluyor Allah aşkına!

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü 3 milyar dolara mal olmuş veriyoruz 9 milyar dolar! Osman Gazi Köprüsü 1 milyar 200 bin lira; veriyoruz 15 milyar dolar! Zafer Havaalanı, 50 milyon Euro'ya mal olmuş, 208 milyon Euro ödeyeceğiz.

“Benim tavsiyelerin senin oyunu artırır. Ben halkın çıkarlarını savunuyorum 84 milyonun hakkını hukukunu savunmaktan ben sorumluyum diyeceksin.  Ve çıkıp diyeceksin ki ben bunların tamamına son veriyorum.

“Kılıçdaroğlu'nun tavsiyeleri doğrudur gerekeni yapacağım de. Dediğin andan itibaren seni alkışlayacağız. Diyeceğiz ki helal olsun sözünün eri fakirin fukaranın yanında adam helal olsun diyeceğiz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.