Kılıçdaroğlu: Hiç pişmanlık duymuyorum

Kılıçdaroğlu: Hiç pişmanlık duymuyorum

Kılıçdaroğlu, seçimden sonra ilk defa canlı yayında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Ortaya çıkan tabloyu ağır bir yenilgi tablosu olarak görmek benim kabul edeceğim bir şey değil" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, "Hiç pişmanlık duymuyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimden sonra ilk defa canlı yayında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Ortaya çıkan tabloyu ağır bir yenilgi tablosu olarak görmek benim kabul edeceğim bir şey değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında gazeteci Uğur Dündar, Alişar Delek, İsmail Saymaz ve İpek Özbey’in sorularını yanıtladı.

"Geriye dönüp bakınca pişmanlığınız var mı?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Hayır. Yapılan her şey doğruydu. Herhangi bir pişmanlık söz konusu değil." dedi.

"Seçim gecesi 'İstifa ediyorum diyebilirdiniz', demediniz. 12 gün boyunca seçmenleri yalnız bıraktınız. Niçin bunu yaptınız?" şeklindeki soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Hiç pişmanlık duymuyorum. Önemli bir aşamayı kaydettik. Demokrasiyi savunanları CHP bir araya getirdi. Bunlar hiç konuşulmuyor. Bir mutabakat metni hazırladık. Ben o gece konuştum. Altı lider bir araya da geldik." diye konuştu.

KURULTAY NE ZAMAN OLACAK?

Kurultaya dair açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Kurultay, yerel seçimlerden önce bir an önce yapılmalı. CHP Genel Başkanları için adaylık önce gelmez. İlk önceliğimiz ülkemiz, sonra partimizdir. Sonra Genel Başkanlık gelir. 'Biz nerede kaybettik?' bu soruya yanıt verilmesi lazım, bunu da değerlendirdik." ifadelerini kullandı. 

CHP'NİN SEÇİM GÜVENLİĞİNDE ZAAF MI VARDI?

Seçim güvenliğine ilişkin soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bu seçime sandık açısından CHP kadar hazırlık yapan ikinci bir parti bulamazsınız. İttifak yaptığımız partiler dahil. Onlar da çalıştı ama başat rol bizdeydi. 1.5 yıl bununla uğraştık. Tutanaklar da geldi. İlk turda sorunlar çıktı. Bilgisayar sisteminde modeller açısından uyumsuzluk çıktı. Yoksa tutanaklar var bizde. İkinci turda da bütün tutanaklar elimize geldi. Geçen seçimlerde biz Şanlıurfa'nın bazı ilçelerine giremedik. Bize sıfır oy çıkan yerlere milletvekillerimizi gönderdik, darp edildi." dedi.

GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLACAK MI?

Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa yeniden aday olup olmayacağı sorusunu "Ben 'adayım' demem. Partinin kurumsal kimliği var. Ben şimdiye kadar hiç ben adayım demedim. Delegeler karar verecek. Bu partinin sağ duyusu var, 100 yıllık geleneği var. Sıradan birini parti başkanı yapmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Kurultay, yerel seçimlerden önce bir an önce yapılmalı. CHP Genel Başkanları için adaylık önce gelmez. İlk önceliğimiz ülkemiz, sonra partimizdir. Sonra Genel Başkanlık gelir. ‘Biz nerede kaybettik?’ bu soruya yanıt verilmesi lazım, bunu da değerlendirdik. Ortaya çıkan tabloyu ağır bir yenilgi tablosu olarak kabul etmeyi doğru bulmam, sizin de etmenizi bulmam. Kazanamadık doğru ama bunu toplumun önüne ağır bir yenilgi olarak koymak toplumu umutsuzluğa sevk eder."

‘HERKES GELİP ADAY OLABİLİR’

Kılıçdaroğlu programın ilerleyen dakikalarında “İl başkanları değişecek, ilçe başkanları değişecek her kes değişecek kimsenin kazık çakacak hali yok… CHP’de kişiler önemli değil. Değişimin önünü açtık ben kurultayda çıkıp ‘adayım’ demem” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Ben bugüne kadar çıkıp adayım demedim. Partinin yetkili organları buna karar verecek. Herkes gelip aday olabilir.” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.