Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın 15 uçağını satacağız, hazineye gelir kaydedeceğiz

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın 15 uçağını satacağız, hazineye gelir kaydedeceğiz

ABD’de John Hopkins Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, "Savurganlıkla mücadele edilecek. Erdoğan’ın 16 uçağı var; 15’ini satacağız, hazineye gelir kaydedeceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’de John Hopkins Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Savurganlıkla mücadele edilecek. Örneğin, Erdoğan’ın 16 uçağı var; 15’ini satacağız, hazineye gelir kaydedeceğiz” diye konuştu.

Öğrencilerler buluşmanın başında değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ülkemizde düşünceleri nedeniyle hapse atılan; sadece gazeteciler değil. Kim olursa olsun. Hiç kimse düşünceleri nedeniyle yargılanmamalı ve hapse atılmamalıdır. Yasama, yürütme, yargı... Dördüncü büyük güç olarak da medya. Dört büyük gücün birbirini denetlemesi ve dengeyi sağlaması lazım. Türkiye'de şu anda güçler birliği var, güçler ayrılığı yok. Bu, pek çok soruna yol açıyor.

ÜNİVERSİTELER VASATLAŞTIRILIYOR: Üniversiteler çok önemli. Bizim ülkemizde de gerçekten saygınlığı olan, dünya çapında üniversitelerimiz var. Ama bu üniversitelere yapılan atamalar son derece önemli. Boğaziçi Üniversitesi, uzun süredir ciddi bir sorun ile boğuşmakta. Üniversiteler vasatlaştırılmakta. Bu, Türkiye’nin geleceği açısından da son derece tehlikeli.

VERGİ KAÇAKÇILIĞI ULUSAL SPOR OLARAK ALGILANIYOR: En temel insan hakkı, ödenen vergilerin nereye harcandığının sorgulanmasıdır. Türkiye’de bu soru geniş halk kitleleri tarafından sorulmadığı için, bunun yanıtı da aranmadığı için, demokrasi istediğimiz ölçüde gelişmiyor. Vergilerin nerelere harcandığını sorgulamazsanız, demokrasiyi geliştiremezsiniz… Türkiye’nin yaşadığı temel sorunlardan bir tanesi de bu. Demokrasinin gelişmemesinin nedeni, biraz da vergilerin nerelere harcandığının hesabının sorulmamış olmasıdır. Vergi kaçakçılığının ulusal spor olarak algılandığı bir ülkede demokrasi gelişemiyor maalesef.

Açıklamalarının ardından, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Savurganlıkla mücadele edilecek. Örneğin, Erdoğan’ın 16 uçağı var; 15’ini satacağız, Hazine’ye gelir kaydedeceğiz” dedi.

Ukrayna ve Rusya ile ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Rusya ile ekonomik ilişkilerimiz var… Ekonomik ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Ama biz batı uygarlığının bir parçası olmak istiyoruz. Rusya ile kavga etmenin bir mantığı yok zaten. Rusya-Ukrayna savaşında, Ukrayna’nın yanında yer almamız gerektiğini düşünüyoruz. Nükleer silaha sahip olan bir ülkenin, nükleer silaha sahip olmayan bir ülkenin topraklarını işgal etmesi, savaş başlatması doğru değil… Enerji bakımından Türkiye’nin Rusya’ya bağımlı hale gelmesi ve bu oranın çok yükselmesi… Özellikle nükleer santralin devreye girmesi ile bu bağımlılık daha da artacak. Bunun Türkiye açısından ciddi bir sakınca doğuracağını değişik ortamlarda ifade ediyoruz.”

'DURAN SAAT BİLE GÜNDE İKİ DEFA DOĞRUYU GÖSTERİR'

Bir öğrencinin “İktidarın yaptığı hiç mi iyi bir şey yok” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Duran saat bile günde iki kere doğruyu gösteriyor. Elbette yaptıklarının tümü yanlıştır diye savımız yok zaten. Biz, muhalefet partisiyiz. Doğru yaptıklarına ‘doğru’ diyoruz zaten. Ama yanlış yaptıklarında doğal olarak eleştireceğiz. Örneğin sigara konusunda çıkarılan yasa, parlamentodan oybirliği ile çıktı. AB ile uyum yasaları çerçevesinde parlamentoya gelen bütün yasa teklifleri oybirliği ile geçmiştir” karşılığını verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.