Kılıçdaroğlu: En az bir milyon insan sandık başında olacağız

Kılıçdaroğlu: En az bir milyon insan sandık başında olacağız

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu: "İlk turda değişim mesajı çıktı. Erdoğan iktidarının küstahlığına ilk turda dur dedik. Maalesef bir demokrasi şöleni Erdoğan'ın yalan ve iftira kampanyaları ile gölgelendi" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde halka seslendi. 

İkinci tur stratejisini açıklayan Kılıçdaroğlu, salondan gelen alkışları "Seçim günü" diyerek karşıladı. 

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“14 Mayıs geride kaldı. 28 Mayıs’ta devletimiz devletimiz ve milletimiz için yeniden seçime gidiyoruz. 28 Mayıs günü iki aday iki farklı anlayış daha önce hiç seçim olmamış gibi sıfırdan milletimizin karşısına çıkacak.

"Benim görevlerimden birisi de gerçekleri söylemektir. Bizi destekleyen 25 milyon seçmen olmak üzere tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. İlk turda değişim mesajı çıktı. Erdoğan iktidarın küstahlığına ilk turda dur dedik.

"Siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi"

"İktidar partisinin oyları önemli ölçüde eridi. Maalesef bir demokrasi şöleni Erdoğan'ın yalan ve iftira kampanyaları ile gölgelendi. Açıkçası ben karşımda daha mert daha yürekli bir rakip görmek isterdim. İnsanımız da miting meydanlarında montajlardan ve bundan medet ummayan adayları hak ediyor.

"Milletimizi aldatmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamadılar. Milletimiz ilk turda bu sistemden ve bu zihniyetten memnuniyetsizliğini gayet açık biçimde ortaya koydu. Milletimiz bize de çok etkili bir mesaj verdi.

“Bu ülkenin vatandaşı da miting meydanlarında montajdan medet ummayan adayları hak ediyordu. Yürekli insanları hak ediyordu. Siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi. Ancak milletimizi iftira ve karalama kampanyalarıyla aldatmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamadı.

"YSK'ya gerekli tüm itirazları yaptık"

 “Sonuçta milletimiz ilk turda yetkiyi iktidar vermeyerek bu sistem ve zihniyetten memnuniyetsizliğini açık şekilde ortaya koydu. Milletimiz bize de çok etkili bir mesaj verdi. Kimi vatandaşlarımız sandığa gitmedi. Kimi sandıkta tepkisel oy kullandı. Kiminin de eli istemeye istemeye Erdoğan’a gitti.

“Biz de sizlerin mesajlarını aldık. Adalet, bereket ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken daha milyonlarca vatansever insanımız var. Bu 10 günde tüm gayretimizi sarf edeceğiz.

 “Tüm tutanaklar elimizdedir. Tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. Biz YSK’ya gerekli tüm itirazları yaptık. Son bir oy dahi doğru yazılana kadar tepelerindeyiz. Ancak bu seçim bir kez daha gösterdi ki bunların usulsüzlük ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor.

"Gizli kapaklı yolu izlemeyeceğim"

 “28 Mayıs’ta seçim sabahı her sandıkta bu kez bir iki değil beş müşahide ihtiyacımız var. Hakkını yedirmeyecek, her koşulda güvenebileceğimiz çok daha fazla yiğit, sandık görevlisine de müşahide ihtiyacımız var.

 “Erdoğan, sen değil misin terör örgütleriyle defalarca masaya oturan, kapı arkalarında pazarlıklar yapan. Senin ne haddine bize kara çalmak. Buradan açık ve tekrar ilan ediyorum. Bütün vatandaşlarıma ilan ediyorum. Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım, hiçbir zaman da oturmayacağım. Nokta.

“Erdoğan, senin izlediğin hiçbir tavizkar, gizli kapaklı yolu izlemeyeceğim. Ülkem için çalışacağım. Erdoğan sen değil misin FETÖ’yü besleyip büyüten, ne olursun, yalvarıyorum, geri dön diyen sen değil misin? Onunla el ele verip şanlı silahlı kuvvetlere kumpas kuran?

"Bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına teslim ettin"

“Buradan ilan ediyorum. Ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım. Asla durmayacağım. Erdoğan, açıkça söylüyorum. Sen ülkenin sınırlarına, namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile 10 milyondan fazla mülteci getirdin. İthal oy sağlamak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını haraç mezat sattın. Ben iktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim. Nokta.

“Erdoğan, sen bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına teslim ettin. Memleket mafya babalarının barınağına döndü. Buradan ilan ediyorum, iktidara gelir gelmez bu baronların tamamının kökünü kazıyacağım. Nokta.

“Ve bu sebeple iki adet torbacıya öldürttüğünüz gerçek ülkücü kardeşimiz Sinan Ateş’in hesabını soracağım. Devletin ve milletin beş kuruşunda gözü olanın gözünü çıkaracağım, gözünü çıkaracağım ve alacağım o paraları. Söz verdim milletime, burunlarından fitil fitil getireceğim."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.