Kılıçdaroğlu: CHP kimseye altın tabak içinde genel başkanlığı sunmaz

Kılıçdaroğlu: CHP kimseye altın tabak içinde genel başkanlığı sunmaz

Kurultayı işaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekrem Bey de dahil olmak üzere elbette her CHP’li, Genel Başkan adayı olabilir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrasında partisi içinde başlayan liderlik tartışması hakkında "CHP, genel başkanını kurultaylarında seçer. Adaylar çıkar ve yarışırlar" dedi.

"Ekrem Bey dahil her CHP'li aday olabilir"

Serbestiyet sitesinin yazarlarının sorularına yazılı olarak yanıt veren Kılıçdaroğlu, "CHP, hiç kimseye altın tabak içinde Genel Başkanlığı sunmaz. Bu davranış CHP'nin geleneğinde yoktur. CHP kurultaylarında genel başkanların yaşından ziyade birikimine, çalışkanlığına, halkla ilişkilerine vs. bakılır. Ekrem Bey de dahil olmak üzere elbette her CHP'li, CHP'ye Genel Başkan adayı olabilir" diye konuştu.

"Yeni büyükşehir belediyeleri alacağız"

Belediye seçimlerine ilişkin soruya Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi: "2024 yerel seçimlerinde iddialıyız ve yeni büyükşehir belediyelerini alacağız. Belediyecilik konusunda başkanlarımızın çok başarılı sınavlar verdiğini kamuoyu da biliyor."

Dersim Katliamı'na ilişkin partisinin eski söylemleri hatırlatılan ve helalleşme yolu sorulan CHP lideri şunları kaydetti:

"Herkesin birbirine saygı duyması gerekiyor"

"Bu sorunuz çok daha uzun bir yanıtı hak ediyor. Ama daha kısa bir biçimde ifade etmek gerekirse; kimseye kin tutmuyoruz. Haliyle kimsenin de bize kin tutmasını istemiyoruz. Aynı şeyleri düşünmek zorunda değiliz ve hatta birbirimizi sevmek zorunda da değiliz ama birbirimize saygı duymalıyız. Herkesin birbirine saygı duyması gerekiyor. Herkesin, herkesin hakkına, hukukuna, adaletine saygı göstermesi gerekiyor."

Diyalog vurgusu

"Bu bilinç değişimini sağladığınızda başladı asıl değişim. Ve değişimi de bu doğrultuda sürdürmeliyiz. Bir ortam düşünün; çeşitli önyargılar, ön kabuller nedeniyle birbirleriyle diyalog kurmayan bir yığın insan. Ya böyle bir sorun yokmuş gibi davranacak ve kendi yaşamınızı sürdüreceksiniz ya da sorunu çözmek için diyalog kuracaksınız. Biz diyalog kurmaktan yana yaptık tercihimizi."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.