Kılıçdaroğlu: Bizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde yok, her seçmeni biliyoruz

Kılıçdaroğlu: Bizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde yok, her seçmeni biliyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde yok, her seçmeni biliyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız” dedi.

Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Suriyelilere, Afganlara, Pakistanlılara vatandaşlık verilmeye devam edildiği haberleri çıkıyor ve kaç kişiye verildiği de bilinmiyor. Seçimde çok büyük bir yabancı kitlesi oy kullanırsa ne olacak?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz. Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor, veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız.”

‘ALTILI MASA SÜREKLİ VE SAMİMİ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE’

‘Altılı Masa’nın durumuyla ilgili “sessiz bir döneme mi girildi?” sorusuna da Kılıçdaroğlu, “Hayır, öyle değil. Çarşamba günü Temel Bey geliyor, görüşeceğiz, 24 Ağustos'ta tekrar toplanacağız, bu sefer Temel Bey'in ev sahipliğinde toplanacağız. Ama şunu söyleyeyim; ben çalışıyorum, Meral Hanım çalışıyor, Davutoğlu çalışıyor, Ali Babacan çalışıyor, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda genel başkan yardımcıları çalışıyor, Anayasa değişiklikleri, iç tüzükler, neler yapılacak, bunlar çalışılıyor zaten. 6'lı Masa sürekli ve samimi bir çalışma içerisinde” yanıtını verdi.

‘VARLIK FONU'NU KALDIRACAĞIZ’

Kılıçdaroğlu, Varlık Fonu'na devredilen kuruluşlar arasında Ziraat Bankası, PTT, BOTAŞ, Türkiye Petrolleri, Borsa İstanbul, ÇAYKUR gibi çok önemli kamu kuruluşlar olduğunu ve bunların denetiminin yapılamadığını belirterek, “Biz iktidara geldiğimizde Varlık Fonu'nu kaldıracağız, kamu kuruluşları, gelirleri, giderleri, faaliyetleri denetlenebilir hale getirilecek, bir siyasetçi tarafından yönetilmeyecek” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.