Kılıçdaroğlu, BBC'ye konuştu: Erdoğan'ı emekli edip köşesine göndereceğiz

Kılıçdaroğlu, BBC'ye konuştu: Erdoğan'ı emekli edip köşesine göndereceğiz

BBC muhabiri Orla Guerin'e açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ı emekli edip köşesine göndereceğiz. Sessizce geri adım atacak. Kimsenin bu konuda bir endişesi olmasın" dedi.

Seçimlere sayılı günler kala, dünya basını da Türkiye’deki süreci takip ediyor. Millet İttifakı’nın İzmir mitingine katılan BBC muhabiri Orla Guerin, “Erdoğan'ın rakibi Kılıçdaroğlu barış ve demokrasi sözü verdi” başlıklı haberinde cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

'GENÇLER DEMOKRASİ İSTİYOR'

BBC’ye konuşan Kılıçdaroğlu, “Gençler demokrasi istiyor” dedi. "Sırf tweet attılar diye polisin sabah erkenden kapılarına gelmesini istemiyorlar” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Gençlere beni özgürce eleştirebileceklerini söylüyorum. Buna hakları olduğundan emin olacağım" açıklamasında bulundu.

'BENİ KORKUTAMAZLAR, BEN BU MİLLETE SÖZ VERDİM'

Seçim güvenliğine ilişkin Guerin’e açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de siyasetin içinde olmak, riskleri olan bir hayatı seçmek demektir. Erdoğan ve müttefikleri ne yaparsa yapsın yolumda yürüyeceğim. Beni oyalayamazlar. Beni korkutamazlar. Ben bu millete söz verdim."

‘Millet İttifakı'nın ne Yüksek Seçim Kurulu'na ne de hakimlerine güvendiğini’ söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün sandıklarda birden fazla gözlemci bulundurarak oyların doğru ve güvenli bir şekilde kullanılmasını ve sayımların sağlıklı yapılmasını sağlamak istiyoruz. Bir buçuk yıldır çok çalışıyoruz ve bunun için önlemler alıyoruz.”

'KALABALIĞIN ÇOĞU GENÇLERDEN OLUŞUYOR'

Guerin, İzmir mitinginden izlenimlerini ise şöyle aktardı: “’Kılıçdaroğlu milletin umududur’ sloganları atılıyor. Kalabalığın çoğu genç. Beş milyon Türk ilk kez bu seçimde oy kullanacak. 15 yaşındaki Oğuz, sandığa gitmek için çok genç ama mitingden de uzak duramadı. ‘Kılıçdaroğlu iyi bir insan ve geleceği olumlu görüyor. Cumhurbaşkanı olursa ekonomimiz yükselir, biz de yükseliriz’ dedi.”

'KREMLİN İLE DEĞİL, BATI'YLA İLİŞKİLERE ÖNCELİK VERECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu ile olası dış politika adımlarını da konuşan BBC muhabiri, şöyle devam etti: “Kılıçdaroğlu mitingden önce bana Türkiye'yi yeniden yönlendireceğini ve Kremlin ile değil, Batı ile ilişkilere öncelik vereceğini söyledi. ‘Uygar dünyanın bir parçası olmak istiyoruz. Özgür medya ve tam yargı bağımsızlığı istiyoruz. Erdoğan öyle düşünmüyor, daha otoriter olmak istiyor. Erdoğan ile aramızdaki fark, siyah ile beyaz arasındaki farktır’ dedi.”

'SESSİZCE GERİ ADIM ATACAK'

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, 20 yıl iktidarda kaldıktan sonra yenilirse sessizce gidecek mi?” diye soran Guerin’e ise şu yanıtı verdi: "Onu emekli edip köşesine göndereceğiz. Sessizce geri adım atacak. Kimsenin bu konuda bir endişesi olmasın."

14 Mayıs yaklaştıkça ‘gerilimin arttığı’ yorumunda bulunan Guerin, seçimlerin 'bıçak sırtında' olduğu yazdı. BBC muhabiri, şu ifadeleri kullandı: “Pek çok sohbet seçim konuşmalarından ve korkulardan oluşuyor. Türkiye, birbiriyle yarışan iki farklı dünya görüşünün mücadele ettiği sert bir seçimle karşı karşıya.” 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.