Kılıçdaroğlu: Aykırı düşünceler üretebiliyorsa o kişiyi el üstünde tutacağız

Kılıçdaroğlu: Aykırı düşünceler üretebiliyorsa o kişiyi el üstünde tutacağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dijital Emek, Emek 4.0 Çalıştayı'nda konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Emek Bürosu'nun İstanbul'da düzenlediği Dijital Emek, Emek 4.0 Çalıştayı'na katıldı.

Türkiye’nin eğitim sistemini eleştiren Kılıçdaroğlu, “ezberci bir eğitim sistemi yaratıldığını” söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

"Bu kadar hızlı ve dönüşümün içerisinde biz nerede duracağız ve aktörlerden biri olacak mıyız? Eğer siyaset bunun farkında olmazsa ülkemizi güzel bir geleceğe taşıyamayız.

"Sanayi Devriminin başlaması İngiltere'de oldu, neden İngiltere oldu? Çünkü en zeki insanları İngilltere'ye taşıdılar ve buharlı motoru keşfettiler. Buna yüksek yetenek inşası diyoruz.

"İngiltere'ye son gittiğimde üniversitedeki rektör şunu söyledi: 'İki şey arıyoruz, dünyanın en zeki insanlarını İngiltere'ye nasıl getireceğiz ve onların keşfetiklerini elle tutulur metaya dönüştürmek için parayı nereden bulacağız.’

"Boğaziçi Üniversitesi'ne ne oldu?"

“Dünya artık bunun peşinden koşuyor. Dünyanın gelişimini biz mi izliyoruz onlar mı izliyor. Bu ülkenin aydınları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteleri ülkeyi taşıyacak olan temel aktörler.

“Bilgi üretiyorsanız hızla büyüyebilirsiniz. Bilgi üniversitelerde üretilir, peki bizim üniversitelerimiz nerede? Dünyanın sayılı üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi'ne ne oldu? Üniversiteler, her türlü bilginin, düşüncenin özgürce tartışıldığı yerdir. 

"Çocuklar 24 saat test çözüyor"

“Üniversiteler, adı üniversite olduğu için üniversiteler olmaz. Bir üniversitede profesörlük yapmayacak kadar eğitimi düşük birini rektör olarak atarsanız olmaz. Hangi görüşte, kimlikte, inançta olursa olsun düşünce üretebiliyorsa hele hele aykırı düşünce üretiyorsa o kişiyi el üstünde tutmamız gerekir. Bir siyasetçinin düşünceden korkmaması gerekir.

“Biz ezberci bir sisteme doğru gidiyoruz. Çocuklar neredeyse günün 24 saati test çözmekle uğraşmakta. Üniversiteler sıradan kuruluşlar değildir. Her yere üniversite açtık, tabela üniversite ama içinde hoca yok. En yetenekli çocuklarımız yurt dışına gidiyor.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.