Kıdem tazminatı tasarısı için 13 Temmuz'a kadar süre

Kıdem tazminatı tasarısı için 13 Temmuz'a kadar süre

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili tasarının ilgili taraflara sunulduğunu açıkladı. Müezzinoğlu, tasarının 13 Temmuz'dan sonra Başbakan Binali Yıldırım'a götürüleceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı düzenlemesiyle hakkında ilgili taraflara 13 Temmuz’a kadar süre verildiğini açıkladı.

Taraflara, 4 konu başlığı hakkında süre verildiğini belirten Müezzinoğlu “Çalışanın alın terini hak olarak başa koyalım. İkincisi güvence. Güvenceyi de yine nasıl şekilleneceğini tartışalım. Üçüncüsü şeffaf olmalı. Çalışan hakkının nerede biriktiğini hangi gün ne kadar olduğunu bilmeli. Dördüncüsü de sürdürülebilirlik” dedi.

Müezzinoğlu, tarafların yapacağı değerlendirmenin ardından 13 Temmuz’dan sonra tasarıyı Başbakan Binali Yıldırım’a götüreceklerini söyledi.

Müezzinoğlu ayrıca, “Kıdem tazminatında paydaşlarımızla yüzde 70’in üzerinde uzlaşı olmalı” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.