KHK protestosunda HDP'li vekil Tosun yaralandı

KHK protestosunda HDP'li vekil Tosun yaralandı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) KHK kararını protesto etmek için toplanan HDP’li gruba polis müdahale etti. HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun yaralandı.

HDP Diyarbakır İl Örgütü, “Ne kayyım ne tecrit! Demokratik, özgür bir ülke” sloganıyla Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) KHK’li eşbaşkanlara mazbata verilmemesini kınamak istedi. HDP’lilerin “Tecride hayır” demek için Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda yapacağı açıklamaya polis izin vermedi.

Açıklamanın yapılacağı parkta geniş güvenlik önlemleri alan polis, HDP milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının dağılmalarını istedi. Dağılmayan gruba polis TOMA araçlarıyla tazyikli su sıktı. Gruptan HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun yaralandı. DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Semra Güzel polis ile tartıştı. Baygınlık geçiren Tosun, çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.