Kesk'ten uyarı grevi

Kesk'ten uyarı grevi

Kamu-Sen ile Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyon’u (KESK) üyesi memurların bir günlük iş bırakma eyleminde diğer illerde olduğu gibi Hakkâri’de de birçok kurumda hayat durdu.

KESK Hakkâri Şubeler Platformu’nun Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önünde organize ettiği 1 günlük iş bırakma eylemine katılan KESK’e bağlı üyeler, çalınan davul zurna eşliğinde halaylar çekti, ellerine aldıkları Kürtçe ve Türkçe pankartlarla da slogan attı.

Memurlar Hakkâri’de, KESK’in çağrısıyla 1 günlük iş bırakma eylemi yapınca birçok kurumda çalışmalar durdu. KESK’e bağlı 11 sendikaya üye olan memurlar arasında, öğretmenler, doktorlar ve sağlık memurları da vardı. Greve, Bayındırlık il Müdürlüğü, Hakkâri Belediyesi, Devlet Hastanesi, TEDAŞ ve Milli Eğitim’den 500 kadar memur katıldı. KESK ’in Hakkâri’de düzenlediği greve, DTP’li Hakkâri Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da destek verdi.

HAKKARİ’DE HALAY EŞLİĞİNDE GREV

Belediye binasının bulunduğu Bulvar caddesini trafiğe kapatıp halay çeken KESK’e bağlı üyelerin çalıştıkları iş yerlerinin önüne de ‘Bu iş yerinde 1 günlük grev var’ pankartları asıldı.

Grup adına basın açıklamasını yapan KESK Hakkari Dönem Sözcüsü İsmail Ata; “Buradan siyasi partilere sesleniyoruz.25 Kasım grevi emekçilerin size yönelik uyarısıdır. Yanlışlığı defalarca kanıtlamış politikalarınızı terk etmeniz için yapılan bir uyarıdır. 25 Kasım grevi ülkede demokrasi ve barışın sağlanması için ürkek, arkası boş açılımlar yerine cesur ve bütün toplumsal kesimlerin katıldığı somut adımlara ihtiyaç olduğu size hatırlatmak için yapılmış bir uyarıdır.” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından KESK’li üyeler, KESK binasına geçerek burada eylemlerini sürdürdü. KESK’lilerin iş bırakma eylemi mesai bitiminde sona erdi.

32674

32675

32676

32677

32678

32679

32680

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.