KESK’li kadınlardan çağrı

KESK’li kadınlardan çağrı

KESK Hakkari Şubeler platformu Kadın komisyonu, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek kongreler için kadın üyelere katılım çağrısı yaptı.

KADİR KAYA
YÜKSEKOVA HABER

HAKKÂRİ -  KESK Şubeler Platformu binasında açıklama yapan KESK Kadın komisyonu üyeleri, KESK bileşenlerine üye kadınların yönetim kurullarında bulunmaları çağrısında bulundu.

KESK Şubeler platformu Kadın komisyonu üyeleri adına açıklama yapan Figen Deniz, “Demokratik bir ülke, eşitlikçi ve özgürlükçü bir yaşamı kurmak için; insanca bir yaşam, güvenceli bir gelecek için kamu emekçilerinin örgütlü gücü olan KESK ve bağlı bileşenleri yıllardır olduğu gibi şimdi de bu temellerle mücadelesine devam etmektedir. Demir, Gücünü emekçilerden, yoksul halk kesimlerinden ve kadının öncü gücünden alan KESK; siyasal iktidarın talancı, sömürücü, baskıcı ve otoriter tutumuna karşı mücadele ediyor ve bu mücadelesini her koşulda devam ettirecektir” dedi.

kdn3.jpg

Demir şöyle devam etti: “Konfederasyonumuza bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tüm Belediye ve Yerel Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN), Büro Emekçileri Sendikası (BES) Hakkari Şubelerimizin; ayrıca ilimizde temsilcilik düzeyinde olan HABER SEN, KÜLTÜR SANAT SEN, DİVES, TARIM ORKAM SEN VE ESM sendikalarımızın kongreleri gerçekleştirilecektir. Kadınlarla erkeklerin birlikte göğüslemediği mücadelenin coşku yaratamayacağına ve eksik kalacağına inanan biz kadınlar; etkisiz üyeler olarak kalmamalı, kadının örgütlü gücünü sendika yönetimlerine taşımalı ve sorunların çözümü noktasında daha fazla inisiyatif almalıyız. Bu bağlamda sendikalarımızın yeni dönem yönetimlerinde kadın yöneticilerin mücadelemize katkılarının büyüklüğüne olan inancımızla bütün kadın üyelerimizi yönetim kurullarında yer almaya çağırıyoruz. Yönetim kurullarında yer almayı düşünen arkadaşların başvurularını KESK Şubeler Platformu Kadın Komisyonuna yapmaları gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum