KESK'li kadınlar: Kadınların konuşmasından neden korkuyorsunuz?

KESK'li kadınlar: Kadınların konuşmasından neden korkuyorsunuz?

KESK'li kadınlar, TİS görüşmelerinde konuşması Memur- Sen tarafından engellenmeye çalışılan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy'un kadın kimliğinin hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

İSTANBUL - KESK İstanbul Şubeler Platformu Kadın Komisyonu üyesi kadın emekçiler, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy'un kadın emekçilerin sorunlarını dile geritmek için yapmak istediği konuşmanın Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik tarafından engellenmesini Eğitim-Sen İstanbul 3 Nolu Şube'de yaptığı basın toplantısı ile protesto etti. Açıklamayı KESK İstanbul Şubesi Dönem Sözcüsü Fadime Kavak yaptı. 

Kavak, yıllardır erkeklerden oluşan toplu sözleşme masalarında kadın taleplerinin erkekler tarafından üstünkörü dile getirilmesine KESK olarak itiraz ettiklerini belirterek, "İş yerlerimizde, sokaklarda, alanlarda verdiğimiz mücadelede emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz üzerinde söz söyleyenin biz kadınlar olması gerektiği anlayışından asla taviz vermedik" dedi. 

'AKP ve Memur-Sen temsilcileri cinsiyetçiliği doruğa çıkardı'

3 Ağustos'ta gerçekleşen TİS görüşmelerinin ilk oturumunda KESK'in genel yaklaşımını ve taleplerini KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen'in ifade ettiğini belirten Kavak, bu ilkeler çerçevesinde kadın taleplerinin kadın sekreterliği tarafından dile getirilmek istendiğini söyledi. İlk oturumda bu talebin Çalışma Bakanı tarafından zaman darlığı ve gündem gerekçesiyle ertelendiğini belirten Kavak, ikinci oturumda taleplerin dinleneceğinin belirtilmesine rağmen ise bu kez de Çalışma Bakanı Çelik'in, Memur-Sen'in 'görüşmeleri terk ederiz' tehdidine boyun eğerek taleplerin dinlenmesine söz hakkı vermediğini söyledi. Kavak, Memur-Sen ve Çalışma Bakanı'nın masada bir kadının bulunmasını ve kadın taleplerinin ayrıca dile getirilmesini masa düzenine ve yönetmeliğe aykırı olduğunu savunduklarını söyledi. Kavak, "Erkek- devlet ve sermaye ittifakının TİS masasındaki temsilcileri olan AKP ve Memur-Sen temsilcileri yıllardır elbirliğiyle kadın emekçilere yönelik sürdürdükleri cinsiyetçiliği bu görüşmeler esnasında doruğa çıkardı" dedi. 

Çalışma Bakanı ve Memur Sen'e seslenen Kavak, "Kadınların konuşmasından neden korkuyorsunuz? Kadın taleplerinin ve görüşlerinin bu masada kadınlar tarafından dile getirilmesinden niçin rahatsız oluyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.