KESK'e polis engeli

KESK'e polis engeli

Hakkari’de KESK Şubeler Platformu tarafından yarın yapılacak olan Grev için 7 bin bildiri dağıtıldı. Bildiri dağıtımını valilikte yapmak isteyen KESK üyelerine polis engel oldu.

YÜKSEKOVA HABER / HAKKARİ

Bugün öğlen saatlerinden itibaren bildiri dağıtımına başlayan Hakkari KESK Şubeler Platformu üyeleri Valilik binasında bildiri dağıtımı yapmak isterken polis engeline takıldı. Burada KESK üyeleri ve polis arasında gerginlik çıktı.  Olayın büyümesi ile Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bir amir KESK üyeleri ile bir müddet görüşerek olayla ilgili tutanak tuttu. Daha sonra KESK üyeleri Valilikten ayrılarak basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. 

Hakkari Eğitim-Sen Başkanı İsmail Ata, Burada yasal olmayan bir engellemeyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek şöyle konuştu:  “KESK’in almış olduğu kararlar gereği yarın yapacağımız grev öncesi işyerlerimizi ve vatandaşlarımızı sabahtan beri dolaşmaktayız. Bu çalışma neticesinde Valilikte bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü Muhasebe Müdürlüğü ve de Defterdarlık iş kullarında üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla geldik. Ancak burada yasak olduğunu Valilik tarafından yasal kurulduğunu ve bu çerçevede engellendik Dolayısıyla üyelerimize bu bilgilendirmeyi yapmadan buradan ayrılmak zorunda bırakıldık. Artık gerçektende hak etmediğimiz bir şekilde muameleye maruz kaldık. Bu anlamda da aldığımız bilgiler gereği yasal haklarımızı bundan sonra da kullanacağız. Burada yasal olmayan bir engellemeyle karşı karşıya kaldık. Özellikle Başbakan genelgesi gerekçe gösterilmiştir. Ancak ne olursa olsun biz. Yasal haklarımızı arayacağız.” diye konuştu. 

32555

32554

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.