KESK Yüksekova Şubeler Platformundan Yüksekova'da tiyatro etkinliği

KESK Yüksekova Şubeler Platformundan Yüksekova'da tiyatro etkinliği

KESK Yüksekova Şubeler Platformu tarafından Yüksekova Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda düzenlenen tiyatro gösterimi büyük ilgi gördü.

Ömer Oğuz'un Haberi:

Bu gün saat 14:00'te Merkez YİBO'da KESK Yüksekova Şubeler Platformu tarafından düzenlenen ve KOCAELİ BİRİKİM TİYATROSU'nun sahne aldığı 2 seanslı tiyatro etkinliğinin 13.00'teki ilk seansına ilköğretim öğrencileri, 15.00'teki halk seansına ise yüzlerce kişi katıldı. KESK tarafından her yıl düzenlenmekte olan Sosyal ve Kültürel etkinliklere bir yenisi eklenmiş oldu.

 

Saat 13.00'te sahnelenen “Dalcı & Krott” isimli oyun çocukları güldürürken bir yandan da küresel ısınma ile ilgili bilgi edinmelerine vesile oldu.

 

 

Küresel ısınmaya dair eleştirel bir bakış açısı sunan doğanın hızla kirlendiği, su rezervlerinin tükendiği ve gelecekte dünyada su savaşlarının başlayacağı yönündeki mesajların işlendiği tiyatro sahneleri çocukları düşündürdü.

 

 

Çocuklara has gösterimden sonra saat 15.00'te yetişkinler için Haldun Taner'in yazdığı “Günün Adamı” isimli tiyatro sahnelendi.

 

 

Büyük ilgi gören komedi oyunu hayatını bilime adamış bir profesörün politikaya girmesi için bir teklifle başlar. Prof, çağımızda yadırgayacak kadar “doğru”, “dürüst” bir insandır. Yapılan bütün teklifler profesörün siyasete atılmasını getirir beraberinde.

 

 

Günümüz siyasetçisine eleştirel bir mesaj içeren ve yönetmenliğini H. Sevim IŞIK, asistanlığını Bülen KAVAS, müziğini U.Volkan ZAMBAK, yapımı Ertan ÖZAK'ın yaptığı tiyatro oyununda oyunculuğu Bülen KAVAS, Ertuğrul YEMENOĞLU, Yusuf ONUŞ, Serdar AKÜLKER, Dilek TURGUT, Fatoş KÖROĞLU, Özgür ÖZAK üstlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.