KESK: OHAL'le muhalefete savaş açtılar

KESK: OHAL'le muhalefete savaş açtılar

KESK Diyarbakır'da, 'OHAL kalksın' çağrısı yaptı: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu OHAL, KHK ve ihraçlara karşı Eğitim-Sen 1 nolu şubede basın açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan KESK Dönem Sözcüsü Sait Baran, OHAL’in ilanıyla toplumun her alanında oluşturulmak istenen korku politikasına karşı mücadele edeceklerini belirterek “15 Temmuz 2016 tarihinde bir darbe girişimi yaşandı. İktidarın ve cemaatin güç savaşında yüzlerce  sivil hayatını kaybetti. Bu savaşı fırsata çeviren iktidar 20 Temmuz’da OHAL ilan ederek bütün muhalefeti yok etme savaşına girdi” dedi.

Sait Baran, açıklamanın devamında şunları söyledi: “15 ve 20 Temmuz darbeleriyle örgütlü mücadelenin öncüsü KESK’e yönelim oldu, birçok üyesi ihraç edildi, gözaltına alındı, tutuklandı. Ancak KESK mücadele geleneğinden vazgeçmediği gibi mücadeleyi daha da yükselterek sürdürdü. Bizler biliyoruz ki faşizm biz vazgeçince kazanır. Ancak bizler haklı mücadelemizde hayatımız pahasına vazgeçmeyeceğiz, kaybeden faşizm olacak” (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.