KESK mitingleri başladı

KESK mitingleri başladı

KESK'in “Geçinemiyoruz” sloganıyla düzenlediği mitingler İzmir ve Diyarbakır'la başladı. KESK yarın Ankara ve İstanbul'da da miting yapacak.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ekonomik krizi ve hükümetin ekonomi politikalarını protesto etmek için “Geçinemiyoruz” sloganıyla mitingle düzenliyor.

İzmir'de Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitinge DİSK, TMMOB ve İzmir Tabip Odası üye ve yöneticileri de katılırken, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan KESK'liler ile çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Gündoğdu Meydanı'na yürüyüş düzenledi.
“Geçinemiyoruz, emekten halktan yana bütçe, insanca bir yaşam istiyoruz” yazılı pankart ile “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz?”, “Söz, yetki, karar çalışanlara” yazılı dövizlerin taşındığı miting, Kasım Taşdoğan’ın ezgileriyle başladı. Mitinge bölge illerinden de çok sayıda KESK'li katıldı.

TMMOB: TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ İLE BİRLİKTE İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) da mitinge katılmadan önce bir basın açıklaması düzenledi. İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan İKK Sekreteri Aykut Akdemir, TMMOB tarafından yürütülen “Geçinemiyoruz” kampanyasını anlattı. Toplumun tüm kesimleri ile birlikte insanca bir yaşam için mücadele ettiklerini ifade eden TMMOB üyeleri, “Siyasi iktidar, paramızın pula dönmesini, geniş halk kesimlerinin yoksullaşmasını, reel ücret kaybını engelleyemediği için şimdi bu sefaletimizi kalıcı hale getirecek bir ekonomik düzeni bize kurtuluş olarak sunmaya çalışıyor. Yoksullukta uzlaşmayacağız! İktidarın bize dayattığı bu kadere teslim olmayacağız! Emeğimize, mesleğimize ve haklarımıza sahip çıkacağız! Sorunlarımızı görmezden gelen iktidara inat, sorunlarımıza hep birlikte çözüm üreteceğiz. Meslektaşlarımızın taleplerinin taşıyıcısı, emeğiyle geçinen tüm toplumsal kesimlerin gür sesi olacağız” dedi.

DİYARBAKIR'DA İSTASYON MEYDANI'NDA

Diyarbakır'da İstasyon Meydanı’nda düzenlenen “Geçinemiyoruz” mitinginde emek örgütleri ve siyasi partiler alana 3 polis kontrol noktasından geçtikten sonra alındı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde düzenlenen mitinge Urfa, Batman, Mardin, Şırnak, Antep, Hakkari başta olmak üzere bölge kentlerde bulunan KESK üyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler de katılıyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya, TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül,  Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, HDP İl Eşbaşkanları Zeyat Ceylan ve Gülistan Atasoy de miting katılımcıları arasında yer alıyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.