KESK: Kaşıkla verip kepçeyle alan bu yasayı tanımıyoruz

KESK: Kaşıkla verip kepçeyle alan bu yasayı tanımıyoruz

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Danışma Meclisi, vergi artışlarına ve memur maaşlarına ilişkin eylemdeydi.

Ankara'da KESK Danışma Meclisi üyelerinin katılımıyla bugün (7 Temmuz) Yılmaz Güney Sahnesi önünde yapılan açıklamada, önümüzdeki süreçte yaşanacak hak kayıplarına dikkat çekildi.

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasının ardından, AKP iktidarının 'seçim vaadi' olan en düşük kamu emekçisi maaşının 22 bin TL'ye çıkarılmasını öngören teklifini hatırlattı.

"Ne yazık ki, iktidarın iddia ve estirdiği rüzgârın aksine gerçek enflasyon oranı dikkate alındığında yoksulluk sınırının yaklaşık yarısına denk gelen bu artışla kamu emekçileri sefalet koşullarında yaşamaya devam edecektir" diyen Kablan, henüz yasa teklifi Meclis'e sunulmadan 'zam yağmuru' ile karşı karşıya kalındığını söyledi.

"En düşük maaş 40 bin TL üzerinde olmalı"

Kablan, "TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda bugün görüşülecek kanun teklifi bu haliyle yasalaşırsa, kamu emekçilerine verilecek yüzdelik artış oranı, seyyanen zam, vergi dilimi, kök maaş, kıdem tazminatı ve emeklilere yansıyacak oranlar hakkında çok ciddi hak kayıpları yaşanacaktır" dedi.

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 12 bin 500 TL, yoksulluk sınırının 40 bin TL olduğunu hatırlatan Kablan, "Kamudan emekli olanların açlığa mahkûm edilmesi affedilecek ya da 'iyileştirmeye çalışacağız' denilerek geçiştirilecek bir durum değildir" diye konuştu.

Kablan, en düşük kamu emekçisi maaşının 40 bin TL olan yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret olması talebinde bulundu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.