KESK: Hakkari’deki billboardlar kentin gerçekliği ile hiçbir alakası olmayanlara tahsis ediliyor

KESK: Hakkari’deki billboardlar kentin gerçekliği ile hiçbir alakası olmayanlara tahsis ediliyor

Hakkari KESK Şubeler Platformu; “Hakkari’de hayat var deniliyor burada bunu değiştirelim Hakkari’de yandaşa hayat var diyelim.”

Hakkari KESK şubeler Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada 1 Eylül Dünya Barış Günü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle Hakkari’deki billboardlarda yayınlamak istedikleri görsellerin engellendiği belirtildi.

Söz konusu engellemenin keyfi olduğu savunulan açıklamada, “En son 21. 04. 2021 tarihinde belediyeye yazdığımız ve 27. 04. 2021 tarihinden itibaren 5 gün süreyle 1 Mayıs'a yönelik olarak billboardlara görsellerimizin asılması için yazdığımız yazımıza keyfi bir tutumla herhangi bir cevap verilmemiştir” denildi.

'HAKKARİ'DE YANDAŞA HAYAT VAR'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Halkın iradesine ipotek koyarak, halkın seçtiği belediye başkanını görevden alıp yerine Kayyum atanan belediyede iktidarın yandaşı olmayan muhaliflere yönelik ayrımcı bir tutumla izinler verilmezken, kentin gerçekliği ile hiçbir alakası olmayanlara billboardlar uzun süre tahsis edilip ayrıca kentin birçok noktasında aktif kullanılmayan billboardlar olmasına rağmen boş billboard yok denilmesi bu tutumu belgelendirmektedir. Hakkari’de hayat var deniliyor burada bunu değiştirelim Hakkari’de yandaşa hayat var diyelim. Halkın iradesine ipotek koyanlar şunu iyi bilsin ki bu yaklaşımları bizi emekçilerden ve halkımızdan ayırmaya yetmeyecektir

KESK Hakkari şubeler Platformu olarak bu tutum ve yaklaşımı kınıyor ve emekçilerin mutlaka kazanacağına olan inancımızla şimdiden tüm emekçilerin ve halkımızın Emeğin Birlik, Dayanışma ve Mücadele günü olan İşçi ve Emekçilerin bayramı 1 Mayısı kutluyoruz.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.