KESK Hakkari Şubeler Platformundan Diyarbakır mitingine çağrı

KESK Hakkari Şubeler Platformundan Diyarbakır mitingine çağrı

KESK Hakkari Şubesi tarafından yapılan açıklamada 18 Aralık'ta Diyarbakır'da yapılacak olan mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Ülkede uzun süredir devam eden bir ekonomi, demokrasi ve siyasi kriz yaşandığı belirtilen açıklamada pandemi İle birlikte ülkenin içinde bulunduğu krizin daha da derinleştiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi: 

''Değerli basın emekçileri bilindiği üzere ülkede uzun süredir devam eden bir ekonomi, demokrasi, siyasi kriz yaşanmaktadır. Pandemi İle birlikte ülkenin içinde bulunduğu kriz daha da derinleşti.

Ama özellikle son aylarda yaşanan kur artışı ekonomide yaşanan krizi iyice derinleştirdi. Yoksul daha yoksul, yandaşlar daha zengin oldu. Yoksullar, işsizler,  emekçiler, kadınlar, çocuklar, mülteciler, dezavantajlı gruplar açlık ve sefalete mahkum edilmiştir. Ülkenin kaynakları beşli çetelere, antidemokratik ve sınırları aşan savaş politikalarına aktarılmakta, yoksullar, emekçiler zamlar, vergiler ve enflasyon karşısında ezilmektedir. Her sabah uyandığımızda alım gücümüz düşmekte ve maaşlarımız temel ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetmemektedir.

Biz kamuda çalışan emekçiler için  her iki yılda bir ekonomik, özlük ve sosyal haklarımızın konuşulması için kurulan ve 6. dönemdir yandaş sendikanın emekçileri masada satış sözleşmesiyle işverene, sermayeye peşkeş çektiği TİS masalarında oynanan tiyatroya sessiz kalmayacağız. Gerçek enflasyon değerlerinin yüzde ellinin üzerinde olduğu, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının altında zam oranlarına imza atan yandaş, sarı sendikalara ve hükümetin emekçileri yok sayan politikalarına karşı, Asgari ücretin belirlenmesinde bile açlık sınırının altında rakamlar üzerinden tartışmaların yürütülmesine karşı ve şu an mecliste görüşülen  bütçe ile ilgili emekçilerin ve halkların beklentilerini bir daha alanlarda haykırmak için KESK olarak 18 Aralık’ta Diyarbakır ve İzmir’de, 19 Aralık’ta İstanbul ve Ankara’da “ Geçinemiyoruz! Emekten ve Halktan Yana bir Bütçe İstiyoruz!” şiarıyla gerçekleştireceğimiz miting için tüm halkımızı, emekçileri, kadınları, ezilenleri, yoksulları, ötekileştirilen tüm kesimleri 18 Aralık’ta Diyarbakır’a davet ediyoruz.

 “Artık Yeter Diyoruz!

Yoksulluğa, Yolsuzluğa, Açlığa, Emek Hırsızlığına, Yandaşlara,  Torpile, Liyakatsizliğe, Kadın ve Çocuk katliamlarına, KHK Zulmüne, Kürt sorununun çözümünde güvenlikçi ve antidemokratik politikalarına, Özelleştirme politikalarına, Eğitimin cemaat, vakıf, ve derneklere teslim edilmesine, Güvencesiz ve Esnek çalışma koşullarına hayır demek için, “Geçinemiyoruz! Ekmekten ve Halktan Yana bir Bütçe İstiyoruz” demek için 18 Aralık’ta Diyarbakır’dayız. İstasyon meydanında saat 13.00’da başlayacak olan mitinge güçlü bir katılım için tüm emekçilere ve halkımıza çağrımızdır" denildi.

hhh.jpeg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.