KESK Hakkari Şubeler Platformu: Elektrik kesintileri halkı mağdur ediyor

KESK Hakkari Şubeler Platformu: Elektrik kesintileri halkı mağdur ediyor

KESK Hakkari Şubeler Platformu, VEDAŞ'ın "Kaçak kullanım" gerekçesiyle yaptığı elektrik kesinlerinin halkı mağdur ettiğini belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından yapılan elektrik kesintilerine ilişkin sendika binasında açıklama yaptı.

Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Zirek, elektrik kesinleriyle birlikte suların da kesildiğini belirtti. Zirek, "Kesintiler, evde hastası bulunanların, oksijen desteği alarak hayatını sürdürmek zorunda olan insanların, online eğitim veren öğretmenlerin ve alan öğrencilerin yaşamını güçleştirmektedir. Kesintiler nedeniyle büyük mağduriyetler yaşanmaktadır" dedi.

"12 SAATİ AŞAN KESİNTİLER İÇİN HER ABONEYE TAZMİNAT ÖDENMEK ZORUNDA"

"Kayıp ve kaçak kullanımın" elektrik kesintisine gerekçe gösterildiğini aktaran Zirek, kesintilerin evlerdeki elektronik malzemelere de zarar verdiğine işaret etti. Kesinti öncesinden abonelere bilgi verilmesi gerektiğine vurgu yapan Zirek, "Bildirimli veya bildirimsiz günlük 12 saati aşan kesintiler için her bir aboneye tazminat ödenmek zorunda. VEDAŞ yetkililerini elektrik kesintilerine son vermeye, halkımızın kaliteli ve kesintisiz enerji alması için gerekli altyapı çalışmalarını hızlı şekilde tamamlanması çağrısı yapıyoruz" diye belirtti. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum