Kerry: Hiçbir ülkenin Irak’ın liderini belirleme gibi bir hakkı yoktur

Kerry: Hiçbir ülkenin Irak’ın liderini belirleme gibi bir hakkı yoktur

Bağdat’ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak ordusuna desteğin süreceğini belirtti. Kerry, ’ABD dahil hiçbir ülkenin Irak’ın liderini belirleme gibi bir hakkı yoktur’ dedi.

Basnews'te yer alan habere göre Irak’a ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, başkent Bağdat’ta Irak Başbakanı Nuri Maliki ve Dışişleri Bakanı Hoşyer Zebari ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Kerry, ’ABD’nin Iraklı birliklere yönelik desteği yoğun bir şekilde devam edecektir. Böylelikle Irak ordusu daha etkili bir şekilde mücadele edecek’ dedi.
 
ABD dahil hiçbir ülkenin Irak’ın liderini belirleme gibi bir hakkı olmadığını vurgulayan Kerry. ’’Kendi liderini seçmek Irak halkının hakkıdır’ dedi.
 
Kerry’nin, Bağdat’ta başka siyasi liderlerle de görüşmesi ve ardından Hewlêr’e geçmesi bekleniyor.
 
Kerry Pazar günü Mısır’da yaptığı açıklamada, IŞİD’in ’şiddet ve baskı ideolojisinin sadece Irak değil tüm bir bölge için tehdit olduğunu’ söylemişti.
 
Kerry ayrıca Irak liderlerine ülkede yaşayan herkesin ihtiyaçlarına cevap veren bir hükümetin kurulması çağrısı yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.