Kentin her yerinde spor

Kentin her yerinde spor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından, bu yıl ilki gerçekleştirilen toplam 9 branşta 280’i kadın 1300 sporcunun mücadele ettiği “Mezopotamya Spor Festivali” devam ediyor.

Bugüne kadar  yapılan tüm spor turnuvaları organizasyonlar çeşitli branşlarda federasyonlar üzerinden yürütülürken, “Mezopotamya Spor Festivali” hiçbir federasyona bağlı olmadan yürütülen bir organizasyonla alternatif bir spor festivali olma yolunda ilerliyor.

Her alanda spor…

“Mezopotamya Spor Festivali” Diyarbakır kent merkezinin dört bir tarafında yapılan müsabakalarla sürüyor. Şilbe Spor Tesisleri’nde futbol ve atletizm , Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Amed Spor Kompleksi’nde hentbol voleybol, tenis ve futbol  Yenişehir Fidanlık Spor Tesisler’nde futbol maçları, Diyarbakır Bağlar Belediyesi Spor Salonu’nda ise basketbol müsabakaları yapılıyor.

Müsabakalar centilmenlik havasında geçiyor

Yapılan tüm müsabakalar centilmenlik havasında geçiyor. Karşılaşma öncesinde takım antrenörlerinin sporcuları özellikle centilmenlik ve rakibe saygı konusunda uyardıkları gözleniyor. Karşılaşma öncesinde takımların aynı karede fotoğraf çekmeleri ise festivale ayrı bir renk katıyor.

Engelliler unutulmadı…

Nüfusun %13’nü oluşturan engelliler “Mezopotamya Spor Festivali”nde unutulmadı. Tekerlekli sandalye basketbolu ve görme engelliler judo müsabakaları oldukça çekişmeli geçiyor.

Günün galipleri…

Festival kapsamında yapılan karşılaşmalar sonunda günün galipleri ise kadın futbolda  ev sahibi Amed, Rojava Afrin’i mağlup ederken, Van da Batman karşısında sahadan galibiyetle  ayrıldı.

Erkek futbol müsabakalarında Batman güçlü rakibi Avrupa’yı, Ranya Muş’u, Urfa Bitlis ekibini, Amed Van’ı Rojava Afrin Şırnak’ı, Duhok Hakkari’yi mağlup ederken, Kobani ve Mardin karşılaşması beraberlikle sonuçlandı.

Amed ve Hakkari tekerlekli sandalye basketbol mücadelesi ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Karşılaşma 30-28 ev sahibinin üstünlüğüyle tamamlandı.

Basketbol branşında Van Bitlis’i kadınlar da ise Amed Batman’ı mağlup etti.

Voleybol kadınlarda Van Bitlis’i, Şırnak ise ev sahibi Amed’i yenerek günü galibiyetle kapattı. Erkekler de ev sahibi Amed Van’ı, Mardin’de Şırnak’ı yenmeyi başardı.

Hentbol müsabakasında Batman ekibi zorlu geçen maçın sonunda ev sahibi Amed’i 25-24 mağlup etti.

Atletizm yarışmalarında ilk tur karşılaşmalarında kadınlar ve erkekler 100,400,1500 metre ve 400 metre bayrak yarışları Şilbe Spor Tesisleri Atletizm pistinde yapıldı.

untitled-13-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.