Kene ve çekirge ile mücadele için doğaya 850 sülün kuşu bırakıldı

Kene ve çekirge ile mücadele için doğaya 850 sülün kuşu bırakıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kene ve çekirge ile mücadele için doğaya 850 sülün kuşu bırakıldı.

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, mücadele amaçlı istedikleri sülünlerin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından gönderildiğini söyledi. 

whatsapp-image-2021-08-13-at-12-44-31-3.jpeg

Yüksekova Ziraat Odası, çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen özellikle bahar ve yaz aylarında ekinlere, ağaçlara ve sebze fidelerine büyük zarar veren çekirgeler ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kenelerle mücadele için çalışma başlattı. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, mücadele için kullanılan çeşitli tarım ilaçlarının yaban hayatı olumsuz etkilememesi için de Doğa Koruma ve Mili Parklar Müdürlüğü'nden destek istedi. Bunun üzerine de Hakkari'ye mücadele amaçlı 850 sülün kuşu gönderildi.

whatsapp-image-2021-08-13-at-12-44-31-4.jpeg

Doğa Koruma ve Mili Parklar Müdürlüğü tarafından gönderilen sülünler, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Onay ve görevliler tarafından çekirge ve kenelerin yoğun olarak görüldüğü bölgelere bırakıldı. Onay, çiftçilerin büyük sıkıntı yaşattığını belirterek, "Mücadele için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne müracaata bulunduk.  Gelen çekirge ve kene avcısı sülün kuşları birçok köyde doğaya bıraktık. Son zamanlarda özellikle çekirgeler, büyük zarar vermeye başlamıştı. Verdikleri desteklerden dolayı Doğa Koruma ve Mili Parklar Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.