Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı

Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplanan Millet İttifakı toplantısı sona erdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olması yönündeki formülle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz ettiği için ittifaktan ayrılan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de toplantıya katılacağını açıkladı.

Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantı için parti genel merkezine gelen ilk isim DEVA Partisi lideri Ali Babacan oldu. Babacan'ın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, art arda Saadet Partisi'ne geldi.

'HALKIN UMUDU KILIÇDAROĞLU' SLOGANLARI

Genel merkeze ulaşan dördüncü isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganıyla karşılandı.

İYİ Parti lideri Akşener, İmamoğlu ile Yavaş için düşünülen 'icracı cumhurbaşkanı yardımcılığı' formülüyle masaya geri döndü. Akşener, saat 15.48'de Saadet Partisi Genel Merkezi'ne giriş yaptı. Akşener, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganıyla karşılandı.

Toplantı devam ederken, altı liderin bir araya geldiği Saadet Partisi Genel Merkezi'ne büyük Atatürk posteri asıldı. Atatürk posterinin yanına büyük Türk bayrağı da asılırken, Genel Merkez'in önünde Saadet Partisi flamasının bulunduğu direğin yanındaki direğe de bayrak çekildi.

Genel Merkez önünde ilk olarak ev sahibi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu açıklama yaptı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu ismi açıklandı.

ADAY KEMAL KILIÇDAROĞLU

Saatler süren toplantının ardından Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu alınan kararı açıkladı. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu.

Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı;

"İçinde bulunduğumuz günler acılı günler. Birçok şehirde bina ayakta kalmadı. Vefat eden bütün kardeşlerimize Cenabı Hak’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz.

Bu toplantılarımızın neticesinde aldığımız kararı sizlere duyurmayı görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayımız. Seçimlerin ardından kendisine başarılar diliyorum."

KILIÇDAROĞLU: HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da şu ifadelere yer verdi:

"Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası tek bir çocuğun yatağa aç girmemesidir. Bu sofra hakkın, hukukun, adaletin kılınması demektir. Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. Türkiye’yi neşeli, huzurlu ve bereketli günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu başaracağız.

DİĞER LİDERLER YARDIMCISI OLACAK

Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinde mutabık kaldık. Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır. Millet İttifakı’nın kapısı herkese sonuna kadar açıktır. Hiç kimse merak etmesi ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun."

NE OLMUŞTU?

Altılı Masa'nın son toplantısında Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmış, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isimlerini öne sürmüştü. Önerisi reddedilen Akşener, daha sonra masaya sert suçlamalar yönelttiği bir açıklama yaparak söz konusu isimlere adaylık çağrısında bulunmuştu.

İmamoğlu ve Yavaş bu çağrıyı reddetmiş, CHP'ye ve ittifaka bağlılıklarını teyit etmiş, adaylarının Kılıçdaroğlu olduğunu vurgulamıştı. Kılıçdaroğlu da "Soframızı büyütmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

İYİ Parti, Akşener'in masanın 6 Mart'taki toplantısına katılmayacağını duyurmuştu. Masanın Akşener'in açıklamaları sonrası gerçekleşen 5'li toplantısından sonra ise "Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir" denilmişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.