Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayına Millet İttifakı olarak karar vereceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayına Millet İttifakı olarak karar vereceğiz

Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağına ilişkin iddialara yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adaylık isteyen kimseye olumlu yanıt vermedim" dedi.

Halk TV’de Emin Çapa’nın gündeme getirdiği “partiler ile ilişkisi olmayan, kamuoyunda hiç bilinmeyen bir cumhurbaşkanı adayı üzerinde çalışmalar yürütüldüğü” iddialarına ilişkin gazeteci Murat Yetkin’e konuştu.

Kılıçdaroğlu, Yetkin’in "Son günlerde iş dünyasından bazı isimlerin sizinle Millet İttifakının cumhurbaşkanlığı adaylığı için görüşme yaptığı ve olumlu izlenim aldıkları yolunda haberler çıkıyor. Adaylık için olumlu görüş verdiğiniz kimse var mı? Varsa kimdir?'"sorusuna, "Öyle bir şey yok. Doğrusu çok kişi geliyor. İş dünyasından, eski politikacılardan, bürokratlardan, başka kesimlerden… Rapor yazıp getirenler, özgeçmiş bırakanlar oluyor. Böyle bir beklenti var” dedi.

"Birlikte belirleyeceğiz"

“Adaya Millet İttifakı olarak karar vereceklerini” belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Sanıyorum diğer liderlere de gidenler var. Ben herkese aynı şeyi söylüyorum. Buna Millet İttifakı olarak karar vereceğiz. Ve henüz ve Sayın Meral Akşener ile olsun, görüştüğümüz diğer liderlerle olsun adayın kim olması gerektiği konusunda bir konuşmamız olmadı.

Kimseye 'Sen olmazsın' ya da 'Olamazsın' demiyorum. Çünkü Millet İttifakı olarak belki de bir liderin önerisi o isimlerden birisi olabilir. O yüzden ben 'olmaz' deme hakkını tek başıma kendimde görmüyorum.

İkincisi, böyle bir negatif dil kullanmak benim doğama aykırı. Ama ben kimseye olumlu bir yanıt vermiş de değilim. Defalarca adayı birlikte belirleyeceğimizi söyledim, söylüyorum." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.