Kemal Kılıçdaroğlu bu sefer SADAT’a gitti: Burası terörist yetiştiren bir kuruluş

Kemal Kılıçdaroğlu bu sefer SADAT’a gitti: Burası terörist yetiştiren bir kuruluş

SADAT'ın Beylikdüzü'ndeki merkezine giden Kemal Kılıçdaroğlu içeriye alınmadı. Binanın dışında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sabah yapılan olağanüstü MYK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi'nin kurucusu olduğu paramiliter yapı ‘SADAT’ın (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.)  Beylikdüzü’ndeki merkezine ‘baskın’ yaptı.

İçeri girmesine izin verilmeyen Kılıçdaroğlu, ziyaretinde görüşecek muhatap bulamadı. Ancak ziyaretine ilişkin bina önünde açıklama yaparak "Burası terörist yetiştiren bir kurumdur" dedi.

Edoğan'a: Hangi gerekçeyle danışman yaptın

Kılıçdaroğlu’nun SADAT'ın önünde şu açıklamaları yaptı: 

"Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara, kişilere teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Daha düne kadar Erdoğan'ın danışmalığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun; gayri nizami harp eğitim var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, suikast ve tedhiş... Tedhiş Arapça terör olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör. Burası terörist yetiştiren bir kurumdur."

“Dolayısıyla eğer bugün Türkiye’de milyonlarca insan varsa ve Suriye’den gelmişlerse bunların buraya gelişlerinde en büyük rolü oynayan da SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim, sen bu kuruluşu niçin danışman yaptın ve hangi gerekçeyle çalıştın.

"SADAT'çılardan korkacak değiliz"

“Şunu herkesin bilmesini isterim, CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar, ki olursa olsun, seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Bunu bütün Türkiye’ye ve halkımıza açıkça ifade ediyoruz.

“Biz öyle SADAT’çılardan, tedhişçilerden korkacak değiliz. Korkaklar, kapılarını açmayanlardır. Buraya geldik bilgi almak istedik ama korkularından yuvalarına sığındılar. O yuva onları korumaz. Biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum