Kazımi’den TSK’nın operasyonları ile ilgili açıklama

Kazımi’den TSK’nın operasyonları ile ilgili açıklama

Kazımi, Irak’ın egemenliği ve çıkarlarını etkileyen her türlü girişimden endişe duyduklarını belirterek, “Ancak endişemizi gideren komşu Türkiye ile olan olumlu ilişkilerimiz ve her türlü sorunu çözmek için verimli bir işbirliği arzusudur” dedi.

Suudi Arabistan merkezli Şark’ul Avsat gazetesi, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile yapılan tam sayfa röportajı yayımladı.  

Irak ve bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Kazmi’ye, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki operasyonları da soruldu.

Kazımi, “Türk askeri operasyonlarının Irak topraklarında devam etmesinden endişe duyuyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hangi taraftan gelirse gelsin, egemenliğimizi ve çıkarlarımızı etkileyen her girişimden endişe duyuyoruz. Ancak endişemizi gideren, komşu Türkiye ile olan olumlu ilişkilerimizin her düzeyde gelişmesini ve güçlenmesini engelleyen her türlü sorunu çözmek için verimli bir işbirliği arzusudur. Türkiye Cumhurbaşkanının ortak ilişkilerimizi güçlendirme ve bu ilişkileri etkileyebilecek herhangi bir endişeyi giderme konusundaki ciddi arzusunu da biliyoruz. Bunu şahsen kendisinde hissettim, bu benim için güven verici bir faktörtür.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.