Kayapınar ve Bağlar’da asfalt çalışması
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesindeki Abdulkadir Aksu Caddesi ile Bağlar ilçesindeki Girne Caddesi'nde asfalt çalışmalarını tamamladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım konforunu ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve bulvarlarda asfalt serimi gerçekleştiriyor.
Kayapınar ilçesindeki Abdulkadir Aksu Caddesi'nde yürütülen çalışmalar kapsamında, bin 900 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki yola toplam 9 bin 200 ton aşınma tabakası serildi. Asfalt seriminin tamamlanmasıyla yenilenen cadde, ekiplerin gerekli kontrollerinin ardından yeniden araç trafiğine açıldı.

Bağlar ilçesindeki Girne Caddesi'nde ise doğal gaz altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfalt yenileme çalışması yapıldı. Ekipler, 780 metre uzunluğunda ve ortalama 10 metre genişliğindeki caddeye toplam bin 200 ton sıcak asfalt serdi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Girne Caddesi de yeniden trafiğe açıldı.
Büyükşehir Belediyesi, doğal gaz altyapı çalışmalarının tamamlandığı güzergâhlardaki yol yenileme çalışmalarına devam edecek. Bu kapsamda Bağlar ilçesindeki Nükhet Coşkun, Kardeşlik ve Göçmenler caddelerinde asfalt serimi gerçekleştirilecek.