Katar'dan terör listesine tepki

Katar'dan terör listesine tepki

Terör gerekçesiyle abluka altına alınan Katar, 59 kişi ve 12 kurumu içeren terör listesine tepki gösterdi: Listenin büyük bir bölümünün Katar ile ilişkisi yok.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, beş ülkenin kendilerine yönelik yaptırımlar kapsamında hazırladığı terör listesine tepki gösterdi. El Sani, “Biz bu listeye baktık ve burada yer alan kişilerin ve örgütlerin büyük bir bölümünün Katar ile ilişkisi olmadığını gördük” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile ortak basın toplantısında konuşan El Sani,  listede güvenlik konseyinin bazı üyelerinin, herhangi bir örgüte üye olmayan gazetecilerin ve Birleşmiş Milletler’e (BM) danışmanlık yapan örgütlerin de listede bulunduğuna dikkat  çekip, bu tür listelerin uluslararası standartlara uygun olması gerektiğini söyledi. El Sani, “Bu liste için böyle standart bilmiyoruz. Burada bize karşı sebepsiz suçlamalarda bulunuyor” diye konuştu. Katarlı bakan, listede yer alan ancak kendileriyle bağlantısı bulunmayan isimlerin arka planını anlatacaklarını söyledi.

El Sani, 11 ülkenin ablukasının Katar’ın toplu biçimde cezalandırılması anlamına geldiğini savunarak “Uluslararası hukuk ihlal ediliyor” dedi. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel basın toplantısında krizden ötürü endişe duyduklarını söyleyip krizin diplomatik yollardan çözülmesi için çağrı yaptı. Katarlı bakan da Almanya’ya da destek ve dayanışmadan dolayı teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.