Katar Emiri: Her şeyin sorumlusu biziz!

Katar Emiri: Her şeyin sorumlusu biziz!

Katar Emiri El Sani'nin, iki gün önce diplomatlara verdiği iftar yemeğinde bölgesel abluka hakkında ne dediği sızdı.

Katar Emiri Tamim bin Hamad Al Sani’nin, başta Suudi Arabistan olmak üzere bir dizi ülkenin terörle bağlantıları ve İran’la ilişkileri nedeniyle abluka kararı sonrası verdiği bir iftar yemeğindeki diyaloglar sızdı. Buna göre el Sani, borsanın ilk günkü düşüş sonrası toparlanmasıyla rahatlamış durumda. Öyle ki, iftar yemeğinde espiri bile yapmış.

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek’in aktardığına göre, El Sani 7 Haziran akşamı yabancı diplomatik temsilcilere verdiği iftarda masasına Türkiye, Rusya, İngiltere, Japonya, Çin ve Filistin gibi ülkelerin büyükelçilerini oturttu. Yemek boyu ‘espri üzerine espri patlatan’ El Sani, İngiliz Büyükelçi’ye dönüp, “Sayın Büyükelçi, bu gidişle Londra’da bir motosiklet kazası yaşansa, onu da Katar’a fatura edecekler” dedi.

El Sani ‘fabrikasyon’ diye nitelediği krizin arkasındaki ülkeler için “Artık fazla yorulmalarına gerek yok, her musibetin sorumlusu olarak Katar’ı gösterebilirler” ifadelerini kullandı. Katar Emiri, kendisine atfedilen ve Suudileri öfkelendiren sözlerinin Rus hackerların işi olduğunu da söyleyerek,  Rus Büyükelçi’ye “Sayın Büyükelçi, FBI’ya göre bu işin müsebbibi de Rus bilgisayar korsanları. Anlayacağınız başımıza bu işi açanlar sizin çocuklar” dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.