Katalonya'da yapılacak bağımsızlık referandumu iptal edildi

Katalonya'da yapılacak bağımsızlık referandumu iptal edildi

İspanya'nın Katalonya bölgesinde yapılacak bağımsızlık referandumu iptal edildi. Referandum kararı alan Katalan milletvekilleri ve referandum hazırlıkları için dava açılabilir.

İspanya’nın özerk Katalonya bölgesinde yapılması planlanan bağımsızlık referandumu Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Katalonya meclisi, 1 Ekim’de bağımsızlık referandumu yapılması kararı aldı. Çarşamba günü alınan kararın ardından İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, referandum yasasının iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacağını açıkladı.

KATALAN VEKİLLERE SORUŞTURMA AÇILABİLİR

Yasanın, anayasaya aykırı olduğunu belirten mahkeme; referandumun iptal edilmesine karar verdi. Kararı alan milletvekillerine de ceza davası açılabileceği belirtildi.

Gazetecilere açıklama yapan savcı Jose Manuel Maza, referandum hazırlıklarıyla ilgili soruşturma istediğini açıkladı. Referandumla ilgili broşürler ve seçim hazırlıklarına suçlamalara yöneltilebilir. (REUTERS)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.