Kassam Tugayları: İsrail'in saldırılarında 50 rehine öldü

Kassam Tugayları: İsrail'in saldırılarında 50 rehine öldü

Kassam Tugayları, İsrail'in saldırılarında 50 rehinenin öldürüldüğünü iddia etti. Filistin yönetimi ise, 'savaş suçlularının yargılanması için' UCM'ye delil sunulduğunu duyurdu.

 Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında şu ana kadar İsrailli rehinelerden 50'sinin öldüğünü duyurdu. Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de öldürülen esir sayısının 50 civarında olduğunu iddia etti.

İSRAİL ORDUSU: 224 KİŞİ REHİN ALINDI

Geçtiğimiz saatlerde rehinelere ilişkin açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, esir alınarak Gazze Şeridi'ne götürülen 224 İsraillinin ailesini bilgilendirdiklerini belirtmişti. Hagari, "Kayıp ve kaçırılmış İsraillilerle ilgili bilgilere ulaşmak için baskınlarımızı sürdürüyoruz. Bu rakamlar değiştikçe kayıp ve kaçırılanların ailelerini bilgilendirmeye devam edeceğiz" demişti. 

'SAVAŞ SUÇLULARININ DELİLLERİNİ UCM'YE SUNDUK'

Öte yandan Filistin yönetimi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarından sorumlu olan 'savaş suçlularının yargılanması için' gereken delilleri Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sunduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, yaptığı yazılı açıklamada, Hollanda'nın Lahey şehrinde bulunan UCM Başsavcısı Kerim Han ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgi verdi. Maliki, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik son dönemde işlediği suçlara dair deliller sunduk. Bu konu, Uluslararası Ceza Mahkemesinin yetki alanına giriyor ve Filistin hakkında devam eden bir soruşturma var" ifadelerini kullandı.

UCM Başsavcısı Han ise Gazze'deki olaylar dahil olmak üzere Filistin'deki gelişmelerin UCM tarafından soruşturulduğunu, soruşturmanın "bağımsız ve şeffaf bir biçimde yürütüldüğünü" kaydetti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.