Kaşıkçı: Kur-an kursu sayısını yükseltmek zorundayız

Kaşıkçı: Kur-an kursu sayısını yükseltmek zorundayız

İlçe Müftülüğü tarafından her ay yapılan değerlendirme toplantısı Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde Kaymakam Kaşıkçı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Şubat ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İlçe Müftüsü Şakir Şahin ve Müftülük personeli katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, "Yüksekova’nın yaklaşık 120 bin nüfusu var ama tabloya baktığımız zaman Kur-an kursu sayımız, kursiyer öğrenci sayımız ortalama 4 bini geçmiyor. Biz bu sayıyı yükseltmek zorundayız. İnsanımıza, çocuklarımıza ulaşmak zorundayız. Biz her zaman en iyisini yapmak zorundayız. Herhangi bir kurumumuza ait lojman, okul benzeri aklınıza gelebilecek ne varsa eğer boşsa buralara Kur-an kurslarının açılması için ya da din görevlisi arkadaşların kullanması için çalışma başlatmalıyız. Bununla beraber Kur-an kursu ve kursiyer öğrenci sayımızı artırmış olacağız. Yüksekova’da bir tane İmam Hatip Okulu var. Eksik olan okul binaları bittikten sonra ikincisini de açacağız inşallah. Mahallemizdeki çocuklarımızın durumu ne, okullardaki durumları ne, neler yapıyorlar bunları takip etmemiz lazım. Bunun için çocuklarımıza daha çok yönelmemiz lazım onlara sahip çıkmamız lazım yoksa birileri gelip onları yetiştiriyor ve çok farklı alanlara yönlendiriyor. Bunların önüne geçmek zorundayız. Sizlerin, devletin bu güne kadar yetiştirdiği kaç tane adam terörist oldu. Bunların önünü kesmek için daha çok takipçisi olmamız lazım” dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.