Kaşıkçı cinayetinin şüphelilerinden biri Paris'te yakalandı

Kaşıkçı cinayetinin şüphelilerinden biri Paris'te yakalandı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin şüphelilerinden birinin Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda yakalandığı duyuruldu. Fransa polisi, "iade sürecini başlatıyoruz" açıklaması yaptı.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesiyle bağlantılı bir şüphelinin, Fransa'nın başkenti Paris'te yakalandığı belirtildi.

Fransız basınının, adli kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı zanlının, Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'nda sınır polisi tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Haberlerde, 33 yaşındaki şüpheli Halid Aedh el Uteybi'nin, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitmek üzere uçağa binerken yakalandığı aktarıldı.

Fransa polisinden yapılan açıklamada, "2019'da Türkiye tarafından verilen bir listede yer alan, bizim de arama listemize aldığımız bir isim. İade süreci başlatıyoruz" denildi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a yönelik eleştirileriyle bilinen ve Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.