Karlı köyünün kadın muhtar adayı 16 maddelik seçim beyannamesini açıkladı

Yüksekova’nın Karlı (Befircan) Köyü’nde ilk kez bir kadın muhtar adayı oldu. 16 maddelik bir seçim beyannamesi hazırlayan muhtar adayı Aycan Canan, kadınların ve gençlerin desteği ile seçimleri kazanmak istiyor.

Yüksekova’nın Karlı (Befircan) Köyü’nde muhtarlığa aday olan 2 çocuk annesi Aycan Canan, kadın taziye evi, kadın destek hattı, tarımsal desteklerin takibi, ibadethane hizmetleri gibi 16 başlık altında hazırladığı seçim beyannamesi ile köy merkezi ve bağlı 5 mezradaki yaklaşık 980 seçmeni tek tek ziyaret ediyor.

Hakkari Üniversitesi Yüksekova Yüksekokulu Lojistik Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Aycan Canan, muhtarlığa aday olmaya eşi ile beraber karar verdiklerini, ilk başta herkesin adaylığına karşı çıktığını ancak sonradan desteklerin arttığını söylüyor.

whatsapp-image-2024-03-20-at-00-05-59.jpeg

16 maddelik seçim beyannamesi

Köy sakinlerine, muhtar olursa neler yapacağını anlatmak için 16 maddelik bir seçim beyannamesi hazırlayan Canan, beyannamesini bir broşür halinde getirerek ziyaret ettiği köy sakinlerine veriyor. Canan; kadın taziye evi, çevre düzenlemeleri, ibadethane hizmetleri, köyde eğitim, kadın destek hattı, eğitim destekleri, sosyal köy, sosyal destek dayanışması, sokak hayvanlarına çözüm, çöp toplama noktaları, ulaşım düzenlemesi, içme suyu, sağlık hizmetleri, tarımsal desteklerin takibi, köyler arası işbirliği başlıkları altında hazırlanan seçim beyannamesini 2 ay boyunca alan taraması yaparak ve köy halkı ile birebir görüşerek oluşturmuş.

whatsapp-image-2024-03-20-at-00-06-20.jpeg

"Kadınların yarısı bana oy verse kazanırım"

Beyannameye eklenmeyen daha çok konu olduğunu söyleyen Canan, "Beyannamede olmayan konular için de çalışacağım. Karlı Köyü’ne göre mezraların daha çok eksikleri bulunuyor. 5 mezramızla beraber 6 köyde 980’e yakın seçmenimiz var. Yarısı kadın yarısı erkek. Kadınlar destek olacağını söylüyor. Kadınların yarısı bana oy verse muhtemelen kazanırım" dedi.

"Ben kadın muhtarıyım"

Her mezrada 50 - 60 arasında hane olduğunu ve bunların hepsini tek tek gezdiğini söyleyen Canan adaylığının kadınların ve gençlerin çok hoşuna gittiğini ifade ederken, "Erkekler 'bizimle nası taziyeye geleceksin, sen bizimle taziyelere gelemezsin kadınsın’ diyorlardı. Ben onlara da söyledim ben aslında kadınlar için bir şeyler yapmak istiyorum. Kadın muhtarıyım, ben kadınlara eşlik ederim. Başta yadırgadılar şimdi onların da hoşuna gidiyor" diyor.

whatsapp-image-2024-03-20-at-00-07-01.jpeg

"Hep erkekler olmasın"

Köy sakinlerinden Sabriye Gündüz artık kadınların önünün açılması gerektiğini ifade ederken, "Biz Aycan’ın muhtar olmasını istiyoruz. Çünkü Aycan’ın çok şey yapacağını biliyoruz. Her zaman erkekler olmasın. Biraz da kadınlara önlerde yer verilirse kadınlar da çok işler yapabilir. Eksiklerimiz de çok fazla. Aycan muhtar olursa bütün sorunları halleder. Ondan eminiz" dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.