Karlı Köyü Karabağ Mezrasında hasta kurtarma operasyonu - Yüksekova

Karlı Köyü Karabağ Mezrasında hasta kurtarma operasyonu - Yüksekova

Yüksekova'ya bağlı Karlı Köyü Karabağ Mezrasında köy yolları kapalı olduğu için hastaneye götürülemeyen kalp hastası son anda kurtarıldı.

Yüksekova'ya 23 kilometre mesafede bulunan Karlı Köyü Karabağ (Xirvateng) Mezrasında ikamet eden Hacı Erez (78) isimli vatandaşın rahatsızlanması üzerine yakınları durumu köy muhtarı Mehmet Reşit Özses'e bildirdi.

Köy muhtarı da durumu Köylere Hizmet Götürme Birliği şefliğine bildirdi. Bunun üzerine Köylere Hizmet Götürme Birliği ekibi ilçeye 23 kilometre mesafede bulunan köyün yolunu açmak için harekete geçti. Durumun 112 Acil Servisi ekibine bildirilmesi üzerine de köye bir kar ambulansı sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren kurtarma çalışması sonucu Hacı Erez Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kurtarma çalışmalarını izleyen ekibimiz köy yolunda mahsur kaldı.

Yağış nedeniyle 2 gündür yol kapalı elektrikler kesiliyor

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Karlı Köyü Muhtarı Mehmet Reşit Özses, yoğun kar yağışı nedeniyle köy yollarının kapalı olduğunu belirterek, “Kar yağışının devam etmesi nedeniyle köy yolumuz açılamıyordu. Öğrencilerimiz 2 gündür ders başı yapamadılar. Elektrik sorunu yaşıyoruz. Bugün Karabağ mezrası sakinlerinden 78 yaşındaki Hacı Erez'in kalp krizi geçirdiği bilgisini aldım. Erez'in durumunun kötü olduğunu yetkililere bildirmem üzere sağ olsunlar hemen harekete geçtiler. Kurt tehlikesi nedeniyle hastamızı kızakla da götüremedik. Ancak ekiplerin hemen harekete geçtiğini duyunca rahat bir nefes aldık. Yolumuz 2 gündür kapalıydı. Yüksekova Köylere Hizmet Götürme birliği ve 112 ekibine Karlı köyü sakinleri olarak teşekkür ederiz.”dedi.

Ambulansla köyden alınan Erez Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yüksekova Haber ekibi mahsur kaldı

Hasta kurtarma çalışmalarını takip eden Yüksekova Haber ekibi de yaklaşık bir saat boyunca mahsur kaldı. Yüksekova Haber Genel Yayın Yönetmeni Erkan Çapraz ve Muhabir Ömer Oğuz'un içerisinde bulunduğu Yüksekova Haber aracı Karabağ köyü sakinlerine haber verilmesi üzerine mahsur kaldığı yerden çıkarıldı. Ekibimiz 1 metreyi geçen kar kalınlığı ve dondurucu soğuğa rağmen gece geç saatlere kadar hasta kurtarma çalışmalarını takip etti.

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Erez'in durumunun iyi olduğu bildirildi.

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.