Yolu 3 aydır kapalı olan köydeki hasta ambulans helikopterle hastaneye ulaştırıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde solunum sıkıntısı yaşayan Ramazan Erdil, ambulans helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yüksekova'nın Yeşilova köyüne bağlı Kandilli (Anur) mezrasında rahatsızlanan tansiyon hastası 73 yaşındaki Erdil'nin yakınları, 3 aydır mezra yolunun kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremeyince 112 Acil Servis'ten yardım istedi.

Mezra yolunun kapalı olması nedeniyle Van'da konuşlu bulunan Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopter bölgeye yönlendirildi.

Köydeki vatandaşlar da hastayı kızakla helikopterin indiği alana kadar taşıdı. Burada ilk tedavisi yapılan Erdil, helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesine götürüldü.

3 aydır yolumuz kapalı

Ramazan Erdil’in oğlu İzzet Erdil, Türkiye’de hizmetin en son ulaştığı bir köyde yaşadıklarını belirterek, “3 aydır yolumuz kapalı. Türkiye Cumhuriyeti’nde yolu 3 aydır kapalı olan başka mezra olduğunu zannetmiyorum. Yol mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum