Karatekin: Umarız hükümet süreci iyi değerlendirir

Karatekin: Umarız hükümet süreci iyi değerlendirir

'KCK' adıyla yürütülen soruşturma kapsamında dün tahliye edilenlerden Kayapınar eski Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, hükümetin bu süreci doğru değerlendirerek en kısa sürede gerekli adımları atmasını umduğunu söyledi.

DİYARBEKI - 'KCK' adıyla yürütülen soruşturma kapsamında dün tahliye edilenlerden Kayapınar eski Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, "Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı bir çözüm süreci var" diyerek, hükümetin bu süreci doğru değerlendirerek en kısa sürede gerekli adımları atmasını umduğunu söyledi.

2. Ağır Ceza Mahkemesince KCK ana davasında tutuklu yargılanan, aralarında Kayapınar eski Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in de bulunduğu 30 Kürt siyasetçi hakkında tahliye kararı verildi. Tahliye kararı ardından hakkında başka suçlardan hüküm bulunduğu gerekçesiyle 4 kişi dışındaki 26 kişi Amed'de E Tipi ve D Tipi Kapalı cezaevlerinden tahliye edildi. Tahliye edilen siyasetçileri milletvekilleri ve belediye başkanları ile kalabalık bir halk grubu karşıladı. 4.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Kayapınar eski Belediye Başkanı Zülküf Karatekin cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, "Tutuklanmamız siyasi bir kararla yapıldığı gibi, tahliye edilmemiz de siyasi bir kararla sağlandı" dedi.

YENİ BİR SÜRECE GİRDİK

Yeni bir sürece girildiğine değinen Karatekin, şöyle konuştu: "Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı bir çözüm süreci var. Umuyorum ki hükümet, bu süreci doğru değerlendirir, en kısa sürede de gerekli adımlar atılır. Bununla birlikte Türkiye halkını bir bütün olarak zorunlu birliktelikten gönüllü birlikteliğe götürecek ve bir arada kardeşçe yaşayacağı umuduyla sorumluluğa davet ediyorum. Türkiye, iç barışını sağlarsa Ortadoğu'ya model bir ülke olmamızı sağlayacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.