Karataş: Darp edilerek karakoldan çıkarıldık

Karataş: Darp edilerek karakoldan çıkarıldık

ÖHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Harika Günay Karataş, askeri operasyon sonrası gözaltına alınan köylülerle görüşmek için gittikleri karakolda darp edildiklerini söyledi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Şîşemzîn, Xurekana Seyîda ve Xurekana Temo köyleri çevresinde başlatılan askeri operasyonda gözaltına alınan köylüler, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Köylülerle görüşmek için karakola giden Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar, askerlerde darp edildiklerini açıkladı. 

ÖHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanları Harika Günay Karataş ve Fırat İke, gittikleri İlçe Jandarma Komutanlığı’nda askerler tarafından engellendiklerini belirtti.

Darp raporu için hastaneye giden ÖHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Harika Günay Karataş, gözaltına alınan köylülerle görüşmek için gittikleri karakolda darp edildiklerini söyledi. Karataş, “Müvekkillerimizle görüşeceğimiz esnada, kişiler darp edilmek suretiyle odalara götürülmeye çalışıldığında, müdahale etmemiz sonucunda, tarafımıza müdahale edildi” diye anlattı. 

Karataş, “Darp edildik, işkenceyle karakoldan çıkarıldık, yerlerde sürüklendik. Yerlerde sürüklenerek arabamıza bindirildik. Zorla askeri aracın takibi, taciz ve küfürleriyle birlikte karakol komutanlığından çıkarıldık” şeklinde konuştu.

Bölgede başlatılan operasyon sırasında 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.