'Kara liste'deki Fransız IŞİD'ciyi YPG yakaladı

'Kara liste'deki Fransız IŞİD'ciyi YPG yakaladı

IŞİD için militan devşirdiği gerekçesiyle ABD ve İngiltere’nin kara listelerinde bulunan Fransız IŞİD’ci Emilie König, Suriye’de YPG tarafından yakalandı.

König’in annesi Ouest-France gazetesinde açıklamasında, kızının bir Kürt kampında tutulduğunu ve sorgulandığını söyledi; işkence gördüğünü iddia etti. Annesi, König’in Fransa’ya dönmek istediğini ve ‘ailesinden, arkadaşlarından ve ülkesinden af dilediğini’ söyledi.

Babası Fransa’da bir jandarma olan König, Cezayirli ilk eşiyle evlendikten sonra İslam dinini seçmişti. Fransız kadının ilk eşi uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanırken, König 2014’te yeni eşiyle birlikte Suriye’ye gitmişti. Burada üç çocuk doğuran kadın, Arapça öğrenmiş ve Semra adını almıştı. König’in IŞİD militanı olan eşi savaşta öldürülürken, kendisi bir dizi propaganda videosunda ‘düşman etrafta olduğu sürece cihat yapılması’ çağrısında bulunurken görüntülenmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.