Kara Kuvvetleri ve Jandarma'da 'FETÖ' operasyonu

Kara Kuvvetleri ve Jandarma'da 'FETÖ' operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda 'FETÖ' operasyonu başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı mahrem hizmetler yapılanmasıyla irtibatları olduğu anlaşılan ve kontörlü sabit telefon üzerinden örgütün sivil imamlarıyla iletişim sağladıkları tespit edilen şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı" ifade edildi. 

Açıklamada, halen görevde bulunan bir albay, 4 binbaşı ve 2 yüzbaşı ile emekli bir albay ve daha önce ihraç edilmiş bir yüzbaşının da aralarında bulunduğu 24 şüpheli hakkında Ankara merkezli 10 ilde gözaltı kararı verildiği bildirildi.

MİT VE POLİSTEN ORTAK ÇALIŞMA

Başsavcılık ayrıca  Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) çalışması sonucu, Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki 'mahrem hizmetler' yapılanmasıyla irtibatlı oldukları iddiasıyla aralarında çeşitli kamu kurumlarından ihraç edilenlerin de bulunduğu 44 şüpheli hakkında 26 ilde gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ise muvazzaf ve ihraç edilmiş askeri personelin de aralarında olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.