Kaos GL'nin sitesi Kürtçe yayına başladı

Kaos GL'nin sitesi Kürtçe yayına başladı

Dünya İnsan Hakları Günü'nde kaosGL.org internet sitesi Kürtçe yayına başladı. Sitede hak ve özgürlüklerle ilgili bir çok bilgiye erişilebilecek.

İZMİR  - Kaos Gay ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (Kaos GL) üyeleri tarafından 2006 yılında "Eşcinsellerin kurtuluşu heteroseksüelleri de özgürleşecektir" sloganıyla kurulan kaosGL.org internet sitesi 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Kürtçe yayına başladı. kaosGL.org sitesi, 2013 Newroz Bayramı'nda da bir gün Kürtçe yayın yapmıştı. LGBTİ haberleri başta olmak üzere çalışma hayatı, eğitim, sağlık, feminizm ve ekoloji gibi pek çok haberin Kürtçe yayınlanacağı sitede, nefret suçları da okuyuculara Kürtçe servis edilecek.

'Anadilde eğitim hakkına destek'

Türkçe ve İngilizce yayın yapan Kaos-GL sitesinin Koordinatörü Ömer Akpınar, anadilde eğitim hakkını desteklemek amacıyla Kürtçe yayına başladıklarını söyleyerek, "Yıllardır yok sayılan Kürtçenin eğitim dili olmasını istediğimiz için sitemizde yayına başladık" dedi. Kürt kimliğinin yıllardır inkâr edildiğine dikkat çeken Akpınar, "Bizler LGBT bireyleri olarak tüm kimliklerin tanınmasını ve özgürce yaşamasını istiyoruz" dedi. Kürtçe çeviri konusunda kendilerine yoğun başvuru olduğunu dile getiren Akpınar, "Uzun bir süredir Kürtçe yayın yapmak istiyorduk. İnsan Hakları Haftası'nda Kürtçe yayına başlayarak bu girişimimizi daha anlamlı kılmak istedik" ifadesini kullandı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum