Kanser hastası, SGK'ya açtığı ilaç davasını kazandı

Kanser hastası, SGK'ya açtığı ilaç davasını kazandı

Kanser hastası İlhan Okçu, ‘Keytruda’ adlı ilacını kendisine temin etmediği gerekçesiyle SGK'ya dava açtı.

CHP’li Barış Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından aktardığı bilgiye göre, İlhan Okçu, bir süre önce İstanbul Anadolu 20. İş Mahkemesi'ne başvurdu. Okçu, "Emekliyim. Keytruda adlı ilacı her ay düzenli olarak almak zorundayım. Ancak ilacın her bir dozu 23 bin TL Bunu karşılamam mümkün değil" dedi. Okçu, yaşayabilmek için evini de satmak zorunda kaldığını aktardığı dilekçesinde, SGK ve ilgili bakanlığın ilacı temin ederek kendisine vermesini talep etti.

Okçu'nun talebini haklı bulan mahkeme, Keytruda adlı ilacın SGK tarafından ödenmesine, kurumun İlhan Okçu'nun ilaç için bugüne dek harcadığı paranın da iadesine karar verdi. Ancak, Yarkadaş'ın verdiği bilgiye göre, SGK kararı İstinaf Mahkemesi'ne götürme kararı aldı. Böylece, on bine yakın insanın kullandığı ilacın devlet tarafından hastalara verilip verilmeyeceği konusunda son aşamaya gelindi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.