Kandilli Mezrası’na alternatif yol çalışması tamamlanıyor

Yüksekova’nın Büyükçiftlik beldesine bağlı Kandilli (Anur) mezrasında, kış aylarında altı ay boyunca kapanan yol için başlatılan alternatif güzergâh çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinin Kandilli (Anur) mezrasında, her yıl yoğun kar yağışı ve çığ riski nedeniyle altı ay boyunca ulaşıma kapanan yol için alternatif güzergâh çalışmaları başlatıldı. Büyükçiftlik Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında 4 kilometrelik yeni bir yol açılarak stabilize aşamasına getirildi.

whatsapp-image-2025-10-19-at-22-21-55.jpeg“Çalışmalarımız artık tamamlanma aşamasında”

Büyükçiftlik Belediye Başkanı Çayan Çiçek, yapılan çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, Kandilli mezrasının yıllardır kış aylarında kapalı olan yollarına kalıcı bir çözüm getirdiklerini söyledi. Çiçek, “Kandilli mezramızın yolları her yıl yaklaşık altı ay boyunca kış nedeniyle kapalı oluyordu. Buna alternatif olarak 4 kilometrelik yeni bir güzergâh belirledik. Geçen yıldan beri süren çalışmalarımız artık tamamlanma aşamasında. Stabilize çalışmalarını da yapıyoruz. Bu yıl yolumuzu faaliyete geçiriyoruz, vatandaşlarımız artık kendi araçlarıyla mezraya ulaşabilecekler” diye belirtti.

whatsapp-image-2025-10-19-at-22-21-56-1.jpeg

“Kısa sürede bitirip yolu tamamen hizmete açacağız”

Başkan Çiçek, çalışmalar sürecinde kendilerine destek veren Hakkari Valisi Ali Çelik’e teşekkür ederek, “Sayın Valimiz Ali Çelik yerinde gelip çalışmaları inceledi, destek verdi. Katkılarıyla bu projeyi hayata geçirdik. Stabilize tamamlandıktan sonra seneye asfaltlama çalışmamızı da onun desteğiyle yapacağız. Şu anda tüm ekiplerimiz Kandilli’de, stabilize aşamasını da kısa sürede bitirip yolu tamamen hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-10-19-at-22-22-11.jpeg

“Kışın yolumuz altı ay boyunca kapanıyordu”

Kandilli sakinlerinden Gürgün Taşdelen, yapılan yol çalışmasının kendileri için büyük bir kolaylık sağladığını belirterek, “Başta Valimiz Ali Çelik’e, Belediye Başkanımız Çayan Çiçek’e teşekkür ediyoruz. Yıllardır burada çok zorluk çekiyorduk, kışın yolumuz altı ay boyunca kapanıyordu. Bir hasta olsa kızaklarla, sırtımızda taşımak zorunda kalıyorduk. Şimdi yolumuz açıldı, önümüzdeki yıl asfaltlanacak. 60 yıldır bu yol böyleydi. Artık insanlar köylerine daha rahat gelebilecek” dedi.

whatsapp-image-2025-10-19-at-22-22-51.jpegBir diğer köy sakini Naci Taşdelen ise yıllardır büyük zorluklar yaşadıklarını dile getirerek, “Bu yol yapılmadan önce gerçekten perişan oluyorduk. Bir hasta olduğunda kızakla veya naylonun üstünde taşımak zorunda kalıyorduk. Şimdi çok mutluyuz, yolumuz köye kadar geliyor. Artık kışın yollarımız kapanmayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-10-19-at-22-21-58.jpeg

Büyükçiftlik Belediyesi, stabilize çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıl içinde Yeşilova Mahallesi ve belde merkezinde de kilit taşı çalışmalarını sürdürecek.

whatsapp-image-2025-10-19-at-22-21-58-1.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum