Kanada: Kaşıkçı cinayetinin kayıtlarını dinledik

Kanada: Kaşıkçı cinayetinin kayıtlarını dinledik

Kanada Başbakanı Justin Trudeau: Kanada istihbaratı Kaşıkçı cinayetinin tapelerini dinledi. Erdoğan'a bu konudaki güçlü duruşu nedeniyle teşekkür ettim.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Cemal Kaşıkçı cinayetinin kayıtlarının Kanada istihbaratı tarafından dinlendiğini söyledi.

Trudeau, “Kanada’nın istihbarat kurumları bu meselede Türk istihbaratı ile çok yakın çalışıyor ve Kanada, Türkiye’nin elindeki bilgiler konusunda tam brifing aldı. Birkaç hafta önce Erdoğan’la konuştum ve Paris’te kısa süreli sohbetlerimiz oldu. Ona, Kaşıkçı meselesine verdiği güçlü yanıt için teşekkür ettim” dedi.

Kayıtları Kanadalı ajanların dinlediğini ancak kendisinin bizzat duymadığını vurgulayan Trudeau, ‘benzer düşünen ülkelerle Suudi Arabistan konusunda atılacak adımları değerlendirdiklerini’ de açıkladı. Kanada Başbakanı, “Cemal Kaşıkçı cinayeti için hesap verilmesi konusundaki soruşturma hakkında müttefiklerimizle temas halindeyiz ve bizim gibi düşünen müttefiklerimizle, Suudi Arabistan’a dair atılacak adımları ele alıyoruz” diye konuştu.

Kanada Başbakanı, Suudi Veliaht Prensi Muhammed Selman ile ilişkileri ilk gerilen liderlerden biri olmuştu. Geçen sene insan hakları krizi konusunda yaşanan kriz nedeniyle ilki ülkenin ilişkileri kopma noktasına gelmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.