Kadri Yıldırım Diyarbakır'da toprağa verildi

Kadri Yıldırım Diyarbakır'da toprağa verildi

Geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren HDP Siirt eski Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım, yüzlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Diyarbakır’da 4 gün önce evinde geçirdiği beyin kanaması sonrası dün akşam saatlerinde yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım için Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’nda tören düzenlendi.

690x450nc-27-03-2021-kadri-yildirim-cenaze-toreni2.jpg

Törene, Yıldırım ailesi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, Mahmut Toğrul, İmam Taşçıer, Nejdet İpekyüz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP eski milletvekili Altan Tan, yazar ve dil bilimcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. 

690x450nc-27-03-2021-kadri-yildirim-cenaze-toreni3.jpg

Mezarlık camisinde cenaze namazı kılındıktan sonra Yıldırım’ın cenazesi, sevenleri tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü. Törene katılan yüzlerce kişi, Yıldırım’ın defin edileceği mezara kadar kitlesel bir şekilde yürüdü. Cenaze tabutunun üzerine örtülen Irak'ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı, polisler tarafından alınmak istendi. Polisler ile tartışan Yıldırım’ın sevenleri, duruma tepki gösterdi.

690x450nc-27-03-2021-kadri-yildirim-cenaze-toreni7.jpg

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Defin işlemi esnasında Yıldırım’ın cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.

Törenin ardından siyasetçiler, yazarlar ve yurttaşlar, taziyelerini Yıldırım ailesi fertlerine ilettikten sonra Yeniköy Mezarlığı’ndan ayrıldı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum